Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MECLİS kulisinde iki gündür kulaktan kulağa fısıldanıyordu.

        Kimse "Öyle diyorlar..." cümlesinin ötesine geçemiyordu.

        Sonuçta dün kesinleştiği bilgisi geldi.

        Reyhanlı bombalamalarına karıştığı gerekçesiyle ikinci dalgada gözaltına alınan şahıslardan M.K. ve bir arkadaşı, CHP heyetlerinin Şam'a gidip gelişlerinde araçları ayarlayıp şoförlük yapanlarmış.

        Yine iddia o ki, gözaltındaki bu kişilere CHP heyetlerinin Şam gezisi hakkında Emniyet sorgularında detay sorular yönetilmiş.

        8 KİŞİDEN BİRİ

        Hatay Valisi'nin dün açıkladığı gözaltında bulunan 8 kişiden biri olan M.K.'nın babası da CHP Samandağ ilçe merkezine giderek gelişmeleri parti yöneticilerine aktarmış ve yardımcı olmalarını istemiş.

        Oğlunun bu olaylarla ilgisinin bulunmadığını, taşımacılık şirketi aracılığıyla Suriye'ye yolcu götürüp getirdiğini, yasadışı işlerle ilgisinin olmadığını anlatmış.

        Reyhanlı olayını yerinde incelemek üzere CHP'nin oluşturduğu heyetin önceki gün Hatay'daki incelemeleri sırasında da konu gündeme gelmiş.

        Olayı inceleyen Savcı ve Emniyet Müdürlüğü'nden bilgi edinilmek için başvuruda bulunulmuş.

        CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz da Samandağ'a giderek gelişmeleri yerinde takip etmeye karar vermiş.

        NASIL KİRALANDI?

        Şam'a giden heyette de yer alan Eryılmaz ile dün telefonda konuştum, aktarılanları doğruladı.

        Gözaltına alınan kişilerle nasıl temas ettiklerini de şöyle aktardı:

        "Bu kişinin Şam'a yolcu ve yük taşıyan bir şirketi var. Şam'a gidişe karar verince 'Oraya gidip gelen, bölgeyi en iyi bilen birini bulalım' arayışımız sonrasında bu şirketi seçtik. Kendisini tanımam ama yıllardır bu işi yaptığını burada herkes bilir."

        Eryılmaz, CHP heyetini Şam'a götüren kişinin "ikinci dalgada gözaltına alındığının" altını çizdi.

        "Hükümet kötü bir senaryo oynuyor; 'Reyhanlı olayına CHP'yi neresinden, nasıl bulaştırırız' diye uğraşıyor" iddiasında bulunup devam etti:

        "Bu kişi sonradan gözaltına alınan grupta bulunuyor. CHP heyetlerinin Şam gezisinde de sadece şoförlük yapmış. Babası ve kardeşi de gelip durumu anlattılar."

        JANDARMA RAPORU

        CHP'li Eryılmaz, bombayı patlattığı tespit edilen kişilerin bölgede iyi tanındığını da vurguladı.

        Bu kişilerin "uyuşturucu, serserilik işlerine bulaşmış" olarak bilindiklerini belirterek Jandarma'nın Redhack'e yansıyan istihbarat raporuna dikkat çekti.

        Yayınlanan belgelerde, "Suriye'de faaliyet gösteren El Kaide yanlısı El Nusra'nın bu üç bombalı araçları hazırladıklarına ilişkin detayların bulunduğunu" anımsattı.

        Bu bilginin patlamadan çok önce, 25 Nisan'da alınmış olmasına rağmen nasıl ele geçirilemediklerinin sorgulanması gerektiğini söyledi.

        "Bu üç aracın kimler tarafından ne amaçla hazırlandığı ortada dururken, hâlâ bu işe CHP'yi bulaştırmak isteyenlerin amacını açıklaması da gerekir" dedi.

        Bombanın Reyhanlı'da patlaması sonrası, terör konusunda uzman bir arkadaşım, "Bu olay başka alanlarda da çok daha büyük yankı uyandırır" demişti.

        Görünen o ki, yankı dönüşü başladı...

        Diğer Yazılar