Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bugün seçimi, terörü, derdi, tasayı, vesaireyi bir yana bırakıp sizi biraz güldüreyim...

        Konumuz hanımların güzelleşme merakları... Erkeklere ve galiba birbirlerine daha güzel görünebilmek için gösterdikleri çabalar...

        Hanımlar geçmişte bu uğurda neler yapmışlardı neler... Cildlerinin pürüzsüz olması için eşek sütü ile banyo yapanını mı ararsınız, az biraz kilo verebilmek için solucanları canlı canlı yutanı mı, yoksa orasına-burasına sülük yapıştıranı mı?

        Bu hevesin son modası, şimdilerde at şampuanı!

        Herbiri ciddî birer servet olan yarış atlarının yelelerine ve kuyruklarına bilmem hiç dikkat ettiniz mi?

        Bakımlı atların kılları pırıl pırıldır, ışığı binbir renge bürüyüp aksettirir ve rüzgârda şuh bir ipek gecelik gibi uçuşurlar!

        Hani senelerce devam eden “Sex and the City” diye bir dizi ve dizide Carrie Bradshaw rolünü oynayan Sarah Jessica Parker isimli Amerikalı oyuncu var ya...

        Hanımlarımız, Jessica’nın gür ve pırıl pırıl, kırığı-mırığı, hiçbir problemi olmayan saçlarının meğerse seneler öncesinden hayranı imişler!

        SIRRINI İFŞA ETMİŞ!

        Bu güzelliğin sırrını merak edip dururlarken, Jessica saçlarının sırrını bir röportajında ifşa etmiş ve “At şampuanı kullanıyorum!” demiş.

        Sex an the City’nin Jessica’sı kullanır da bizimkiler geri kalırlar mı? Altına hücum gibi at şampuanına da bir akın; şakır şakır, fışır fuşur bir şampuan merakıdır başlamış...

        Ama çoğu ufak bir hata yapmışlar...

        Bu şampuanlar iki çeşit olurmuş, biri hanımlar, yani insan saçları; diğeri de atlar, yani hayvanın kılları için! İnsanlara mahsus şampuanların yoğunlukları inceltilmişmiş, diğerinin ise mâlûm, yani atların kıllarına yoğun mu yoğun...

        Zaten hayvanlara mahsus şampuanın üzerinde koskoca bir at resmi ve hemen altında da “Dikkat! Veterinerler içindir, sulandırarak kullanın!” diye bir de uyarı varmış. Seyisler şampuanın birazını koskoca bir kova suya boşaltır, ata fırça ile sürerlermiş.

        Ama âcil güzelleşmek merakındaki hanımların gözünün bu uyarıyı görmesi mümkün mü? Uyarı üstelik Türkçe falan değil, İngilizce! Meraklılarının lisan bileni var ama bilmeyeni daha çok ve ortada mükemmel bir örnek mevcut: Seksi saçlı Jessica!

        AMELİYATTAN BETER BİR İŞ

        Dolayısı ile girmişler banyoya ve Allah verdi demeden at şampuanını tepelerine boca etmişler!

        Netice mi?

        Kazık gibi olmuş, birbirine dolanmış ve taramaya hiç mi hiç imkân bulunmayan, saçı andıran ama saç ile pek alâkası kalmamış bir tüy ve kıl yumağı!

        Şampuanın hayvana mahsus olanını kullananlar şimdi soluğu kuvaförde alıyor, “Kurtar beni” diyorlar ve estetik ameliyatın her çeşidine, burun kaldırmaya, cilt gerdirmeye rahmet okutan bir ameliyedir başlıyor: Saçlar tekrar tekrar yıkanıyor, yumuşatılıyor, açıp taramaya çalışılırken neredeyse yarısı yolunuyor, yani Jessica aşkına mükemmel bir işkence!

        Dolayısı ile saçlarının Jessica gibi olmasını isteyen hanımların dikkat etmeleri gereken bir-iki husus var:

        Üzerinde at resmi olanlar hanımlar değil, atlar içindir, biiir! “Veteriner” kelimesi “hayvan doktoru” demektir, dolayısı ile ön yahut arka yüzünde “Veterinerler kullanır” yazan şampuanlar sizlerin değil hayvan doktorlarının, yani baytarların hayvanlara tatbik etmeleri maksadıyla imal edilmişlerdir, ikiii...

        Ve üçüncüsü:

        Hayranı olduğunuz oyuncunun biri çıkıp da “Cildimin güzelliğini kaşağıya borçluyum!” diyecek olursa sakın inanmayın, sizinle dalga geçiyordur, kaşağının ne olduğu hakkında fikriniz var mı bilmiyorum ama insanlar için pek iyi bir şey değildir, güzelim cildinize pek yaramaz!

        Diğer Yazılar