Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Her insan onlarca duvara çarpa çarpa yaşıyor, deneyim kazanıyor. Sınırların nerede başlayıp nerede bittiğini, iyi ve kötü arasında süregelen kavgayı zamanla öğreniyoruz. Hikayelerimizde rollerimizi oynarken can yakıyoruz. Canımızı yakıyorlar.

        Nefes aldığımız sürece farklı boyutlarda türlü sınavlardan geçiyoruz. Gördüklerimiz, vicdanımızın aydınlığına kalmış. Çünkü vicdanı kişinin aynasıdır. Gözlerini nereye kaçırırsan kaçır, o aynaya yansıyan kişiyle yüzleşeceksin. İkinci bir yol yoktur.

        Üstelik bazı şeylere alışılmaz. Yüz çeviremezsin. Dönüp gidilmez.

        Akbabaların, çocukları gözüne kestirdiği bir dünyaya seyirci kalanların hatta böyle bir şey hiç yokmuş gibi davrananların ne kadar kirlendiğini bir düşün!...

        Kötü olmanın alt sınırı, niyetle dahi olsa bir başkasının canını acıtma; o üzülürken seyirci kalmakla başlıyor. Mühim olan illa kendimize, sevdiklerimize, bire bir tanıdıklarımıza değil herkese yapılan haksızlığa önyargısız tepki koymak. Toplumun önemli bir kısmı bu sınırda. Tüm dengeyi değiştirecek yegane güçte sınırdakiler.

        Bir yoklar mısınız zihninizi, yüreğinizi ve de sınırınızı? Çarptığınız duvarlardan geriye ne kalıyor?

        HAYIRLI OLSUN

        Hem kişiliği hem mesleki etik, ahlak anlayışıyla çok özel isimlerinden biridir meslektaşım Burcu Taner Karatay.

        Geçenlerde öğrendim ki, Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifleri Birliği’nde Kurumsal İletişim Uzmanı olarak iş başı yapmış. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü, ardından da Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisansını tamamladı Burcu. Bizim gibi bir anı diğerine uymayan bir meslekte hele bir de yüksek lisans tamamlayacak zaman bulmak ciddi özveri gerektirir.

        İzmir’in en güzel aile gazetesi Ege Telgraf’tan Doğan Haber Ajansı Ege Bölge Temsilciliği ve Hürriyet Gazetesi’ne uzanan süreçte çok değerli isimlerle çalışması da onun şansı olmuştur. Burcu, arkadaşlığıyla, herkesi eşitlik ve adillik temelinde gören güzel gözleri ve yüreğiyle değerli biridir İzmir basın camiasında.

        Tariş gibi kurumsal bir yapıyla yollarının kesişmiş olmasına çok sevindim. İnanıyorum ki, birlikte çok güzel çalışmalara imza atacaklar. Hem meslektaşıma hem çalıştığı kuruma başarılar diliyorum.

        Diğer Yazılar