Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cervantes’in “Kalem aklın dilidir” diye çok güzel bir sözü var. Bu, sanırım eline kalem alan herkesin yazar olamayacağını da özetliyor. Yazar, yaşadığı toplumdan beslenmiyor yani siyasi, ekonomik ve kültürel süreciyle ilgili ilkeli bir duruş sergilemiyorsa asla geleceğe yürüyemez.

        Zaman, illa ki yazanı yazardan ayırıp bir köşeye koyar. Düzenli okur ve dikkatli gözlemci olunmadığı müddetçe, kaliteli yazmak yani yaşadığımız zamanın ötesine geçmek çok zor.

        Kitaplarıyla büyüdüğüm usta kalem Muzaffer İzgü’nün “Sen yazdıklarına emek verdikçe o da sana emek verir. Seni önemser” öğüdü çok kıymetlidir benim için.

        FİKİR ATÖLYESİ

        Art 10 Fikir Atölyesi’nin 29 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında Ayvalık’ta, edebiyatımızın özel isimlerinden Pınar Kür’le yapacağı yazarlık atölyesini işte bu yüzden çok kıskandım. Organizasyonu yapan Aylin Onart’a “Neden İzmir değil de Ayvalık” diye sordum. Kendisini yakından tanırım. Yapamayacağı şeyin sözünü vermez ama acaba yapabilir miyiz diye de mutlaka araştırır. Bakalım sonuç ne çıkacak. Ayvalık’ta talepler doğrultusunda dördüncü etkinlik bu yıl yapılıyor.

        İzmir’de usta isimlerden ders alarak isteyenler, eminim ki vardır. Ayvalık’ta dört kez uygulanan format, her fırsatta sanat ve kültürel etkinlikleriyle övünen İzmir’de de mutlaka olmalı.

        Söz, yazmaktan açılmışken size İzmir adına güzel bir de haber vereyim. Kentimizin kadın duyarlılığına sahip yazarlarından Gülşah Elikbank, sinema filmlerimiz ve televizyon dizilerimizle girdiğimiz Arap dünyasının kalbini “Aşkın Gölgesi” isimli kitabıyla fethetti. Gülşah’ın bir anne-kızın yaşamına iki zamanlı ve üç kuşak olarak hayat verdiği romanı, bu yılın sonunda Birleşik Arap Emirlikleri’nde Arapça olarak yayınlanacak. Bu, aynı zamanda Türk Edebiyatı’nın ve İzmir’in, Araplı okurlar tarafından mercek altına alınacağının da bir göstergesi.

        ÖNEMLİ TANITIM

        Yani hiçbir başarı tesadüf değil. Bu, sadece yazarın değil kitaplara ilham olan; eleştiri ve önerileriyle yolu açan herkesin başarısı. Gülşah, Arap okurlarıyla imza günlerinde buluştuğunda topraklarımızın kendisini nasıl beslediğini, yenileyip dönüştürdüğünü gururla anlatacak. Bize de yaptıkları mesleklerle hem ülkenin, hem kentin tanıtımına katkı koyanların sevincine ortak olmak, onları desteklemek ve nice gencin önünü edebiyatın, sanatın rehberliğinde açmak düşecek.

        Diğer Yazılar