Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un, gazeteci arkadaşım Fatih Yapar’ın imzasıyla www.egedesonsoz.com haber sitesinde yayınlanan açıklamalarını okuduğumda gidenler ve kalanlar arasındaki o nüans geçti gözlerimin önünden.

        Bir enkaz aldıklarını söyleyen, oturdukları koltukların ve bindikleri makam araçlarının hacizli olduğuna dikkat çeken yeni başkanlara hak vermemek mümkün değil.

        Hele ki ortada gerçekten “israf” diye niteleyebileceğimiz harcamalar varsa, insan olarak kahrolmamak elde değil.

        Sayın Şenol’u, Konak Belediyesi’nde çalıştığı dönemde değil, belediye başkanlığına ilk aday olduğu zamanlardan tanırım. Belediyecililiği iyi bilen bir isim olduğu yönündeki düşüncemde şimdiye dek yanılmadım, umarım da yanılmam.

        Geniş sokakları, bahçeli evleri, yerleşim planıyla son dönemin dikkat çeken, beğenilen ilçesi Gaziemir’de modern belediyecilik hizmeti tüm vatandaşların hakkı ve Sayın Şenol’da bunu layıkıyla yapmaya çalışıyor.

        Şenol’un üstüne basa basa söylediği şu ifade bence o koltuklara oturanları da, o koltukları bırakıp gidenleri de kapsıyor. Hepsi üzerine alınmalı ve sistemini buna göre kurmalı ki, hiçbirimizin canı sıkılmasın. Ki aksini düşünen de yapan da elbet hesabını verecektir.

        Başkan Şenol demiş ki; “Belediye başkanı vatandaşın parasını başkalarına peşkeş çekmezse, ihaleleri yandaşına, yakınına vermezse, parayı da iyi idare ederse kısa zamanda toparlar. Şimdi konuşan belediye başkanları da bunu yapmalıdır. Vatandaşın vergileri ile çalışıyoruz. Bunu korumak zorundayız. Çalmazsan, çırpmazsan başarılı olursun.”

        İşin mantığı bu.

        NOTLARI ABARTMAYIN

        Okulların kapanmasına çok az bir süre kaldı. Özellikle ergenlik döneminde çocuğu olan anne babaları üzerime vazife sayarak uyarmak istiyorum.

        Aranızda çocuğunun ders notunu, hayatın merkezine koyanlar var. Hep daha fazla puan isteyen, hep daha çok soru çözsün, diye bekleyen...

        Üzerine titrediğiniz çocuğunuzun notlarının kötü olması elbette ki sinir bozucu ama bu durumu abartmayın.

        Farkında olmadan çocuğunuzu uçuruma sürüklemeyin. Yalnız ve mutsuz bireylere dönüştürmeyin onları. Ülkenin eğitim sistemi ortadayken öfkenizi yönelteceğiniz en son nokta onlar...

        Diğer Yazılar