Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ben, sevginin en yalın halinin sevdiklerimize sımsıkı sarılmak olduğunu düşünürüm. Hayatımızın her döneminde varlığıyla varlığımıza değer katanlardır onlar. Yorulduğumuz, kırıldığımız, ne yapacağımızı hangi yöne gidemeyeceğimizi bilemediğimiz zamanlarda kol kanat gerenlerdir.

        Fakat insan bazen öyle sınavlardan geçiyor ki, o kol kanat germeler bile çözüm olmuyor, olamayabiliyor. Ya da en büyük çatışmayı, bizlere kol kanat gerenlerle yaşayabiliyoruz. Hele nişanlılık evresinde, evlilik hayatınızda işler hiç de istediğiniz gibi gitmiyorsa, çaresiz kalabilirsiniz.

        Ruhumuzda açılan her yara, hayatımıza mutlaka yansır. Sağlıklı ruhları, sağlıklı bedenlerde var etme savaşını bundan vermek gerekir. Sadece bizler için değil sımsıkı sarıldığımız herkes için yol budur.

        Sosyo-kültürel yapısıyla İzmir’in en büyük, en renkli ilçesi Karabağlar’da böylesi zamanlarda ne yapacağını bilemeyen çok vatandaşımız var.

        Göç, işsizlik, yeni bir şehre ve toplumsal yapıya adaptasyonun zorlukları kişinin kendi çabasıyla aşacağı sorunlar olmuyor kimi zaman. Uzmanların desteği gerekiyor.

        SORUMLULUK DUYGUSU

        Karabağlar Belediyesi, semt merkezlerinde vatandaşlara uzun bir süredir psikolog hizmeti veriyordu. Aile danışma hizmetini ise yeni vermeye başladı. Kendi personeli içinde kalifiye elemanları değerlendirmeye kararlı gözüken Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu bu iş için Sosyolog Cem Arslanbuğa’yı görevlendirmiş. Çok da iyi yapmış.

        Mesleğinde uzman bir isim olan Sayın Arslanbuğa, aile ve iletişim, travma ve krize müdahale, istismar ve cinsel eğitim, aile hukuku gibi birçok alanda uzun bir eğitim sürecinden geçti. Aldığı eğitimler arasında dikkatimi en çok çekenler, yas süreci ve yas danışmanlığı, evlilik ve evlilik süreçleri, evlilik çatışması ve boşanma. Derin acılarla sınandığımız nice olay yaşarken hem aile hem toplumsal yaşamımızda bu bilgilere ihtiyacımız var.

        Evlilik öncesi danışmanlık, aile içi çatışma, ergenlik çağı sorunları ve kuşat çatışması sorunlarında danışmanlık hizmeti verecek olan Arslanbuğa projeyi, “Aile danışmanlığının amacı, aile içinde yaşanan kişiler arası sorunlar kadar tüm aileyi etkileyen ölüm, kronik hastalık gibi konularda aile bireylerine destek vermektir.

        Süreci sağlıklı bir şekilde nasıl anlatacakları noktasında yardımcı olmaktır” sözleriyle anlatıyor.

        Aile içi şiddetin önüme bir türlü geçemediğimiz ülkemizde Karabağlar Belediyesi Başkanı Sayın Selvitopu’nu kutluyorum. Bu, sosyal sorumluluk duygusuyla hareket eden her başkanın gündeminde olması gereken bir sorundur. Bu, sevdiklerimize sımsıkı sarılmanın bir başka yoludur.

        Diğer Yazılar