Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        “Ya çocuktuk... Ya annemizin rahmindeydik ve olanı biteni anlamaya, seslere kulak kabartmaya çalışıyorduk; ya da daha bir anne bedenine düşme vakti için henüz erkendi. Zamanımızı bekliyorduk.1980 ihtilali sonrası çocuklarıydık biz. Kitap ile silahın yanyana gösterildiği günlerde çok acı çeken büyüklerimiz, sonraki nesillere yani bizlere, öznesi kitap olan cümleler kuramadı pek. Birçoğu bu konuda cesur davranamadı. Çünkü onların hatıraları, kitapların ölüm sebebi olarak gösterildiği hikayelerle doluydu” demişim, aylar önce kaleme aldığım bir yazımda.

        Sanırm, kitap kahramanlarıyla mutlu mesut yaşayıp giden son nesil çocuklardan biriyim. Geçen gün bir arkadaşımla, Pal Sokağı Çocukları’nı konuştuk. Hala, aynı heyecan ve macera hevesiyle...

        Bugünün çocukları neyden bahsettiğimi muhtemelen anlamadı.

        Hadi onları geçelim, en acısı yazıyı okuyan nice anne baba ya da yetişkin de anlamadı. Dünya klasiklerinin en seçkin çocuk kitaplarından biridir oysa ki. Okusalardı, hayatlarına kattıkları değeri, derinliği bugün çok net görürlerdi.

        SOKAKTA GÜZEL

        Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’ı, adaylığı döneminde üstelik kulaktan dolma bilgilerle eleştirenlere “Sabredin. Önce bir görün, tanıyın” demiştim. Eğer gerçekten hizmet adamı değilse eleştirmek doğal hakkımızdır.

        Başkan Akpınar’ın, edebiyatla halkı bir araya getirecek iki güzel projesi var. İsimleri, “Çocuklara Mutlu Öyküler” ve “Edebiyat Sokakta Güzel”.

        Her şeyiyle özel isimler, özel projeler.

        Göçle gelen nüfusun ağırlıkta olduğu dezavantajlı mahallelerde yaşayan çocuklar için düşündüğü “Çocuklara Mutlu Öyküler” projesiyle, 10 ayda bin çocuğa kitap sevgisi aşılayacağı gibi bin aileye de bunun öneminin gösterecek Başkan Akpınar.

        Projenin devamlılığı sağlanırsa bu proje, bir sonraki yerel seçimlere kadar en az 4 bin çocuk ve aile nüfusu demek.

        Başkan Akpınar, çocukların dünyasına nasıl dokunduğunu tohumlar yeşerdiğinde daha net görecek.

        Çünkü sadece hayalgücü gelişmiş çocuklar, mutlu yetişkinlere dönüşüyor.

        Bu arada “Edebiyat Sokakta Güzel” etkinliği 3 Eylül Çarşamba günü saat 19.30’da Güzel Sanatlar Parkı’nda başlıyor.

        Etkinliğin ilk konuğu ünlü yazar Nermin Bezmen ve romanı “Kurt Seyt ve Shura”.

        Sevgili Bezmen’le tanışıp, edebiyata, sanata ve hayata dair sohbet etmek için güzel bir eylül akşamı.

        Yolu Karşıyaka’dan geçen herkes , bu özel buluşmalara davetli.

        Diğer Yazılar