Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        CUMA gününden itibaren Milano’ya akın eden moda takipçileri için oldukça hızlı bir hafta yaşandı. Bugün son anları yaşanan Milano Erkek Moda Haftası için gelen turistlerin sayısı bir hayli fazlaydı. Defilelere girmek için davetiye ayarlanmasa da gelenlerin fotoğraflarını çekmek için toplanan blogger’lar, defile izlemeye gelen ünlülerin hayranları derken Milano sokakları modaseverlerle doldu taştı. Hepsi ayrı mekânlarda ve inanılmaz bir profesyonellik altında yürütülen defilelerin geç kaldığım bir tanesinde yerimin kapılmamış olmasına çok şaşırdım mesela. Biz de gelebilecek miyiz bu görgü seviyesine Tanrım?

        ERKEKLERE SİYAH BİR KIŞ

        - PRADA: En sevdiğim koleksiyonlardan biri gösterişsiz, cool ama zamansız parçalar ortaya koyan Prada’nındı. Siyah ağırlıklı tasarımların tamamlayıcısı ayakkabılar artık Prada’nın imzası haline gelen yüksek tabanlardan oluşuyordu. Kadın-erkek arasındaki uyumu kıyafetlerde de ortaya çıkarmış, kadın ve erkek tasarımlarını müthiş bir uyum içinde birleştirmişler.

        - MISSONI: Renk olarak toprak tonları, mor ve laciverti kullanan marka, büyük bir sükûnet içinde yaptı defilesini. En göze çarpan detaylar, pantolonlardaki kısa paça, triko tişörtler ve büyük kareli şallar. Missoni ailesi rahat tavrını kıyafetlerine de yansıtmış, her bir parçayı gündelik hayatınızda kullanmak istiyorsunuz.

        - VERSACE: Her zamanki Versace cafcafını bekleyenlerin büyük hayal kırıklığına uğrayacağı kış sezonunda, bu sene anlamadığım bir ağırlık vardı. Siyah ağırlıklı koleksiyonun sonunda selam vermeye çıkan Donatella Versace bile şaşırtıcı derecede hanım hanımcıktı.

        Paris Hilton çıkarması

        MODA haftasının ünlü konuklarının hiçbiri Paris Hilton kadar ilgi çekemedi tabii ki. İlk olarak mini elbisesiyle Dsquared2 defilesini izleyen parıltılı sarışın, cumartesi gecesi de Philipp Plein partisinde derin bacak dekoltesi ve göğüslerini ön plana çıkaran bir elbiseyle arzı endam etti. Defile sonrası partide takılan Hilton, hızını alamayarak Roberto Cavalli’nin kulübü Cavalli Club’te bir de DJ’lik yaptı. Paris’in her yerde görünmesi bu kısa Milano turundan kazandığı paranın da haddi hesabı olmadığını ortaya koydu tabii. Adım başı para isteyen Hilton hakkında “Pazar gecesi de bir yerde pizza yapar” herhalde şeklinde espriler havada uçuştu.

        Gösteriş partisi

        TÜRKİYE pazarında çok fazla tanınmasa da dünyanın yeni gözdelerinden Alman tasarımcı Philipp Plein, sanırım Milano Moda Haftası’nın en çok konuşulan defilesini gerçekleştirdi. Defilenin ardından görkemli bir parti yapan Plein’in baş misafiri moda dünyasının en önemli kadınlarından, Vogue Japonya’nın editörü Anna Dello Russo’ydu. DJ olarak Marcelo Burlon’u, sahne alması için de Snoop Dogg’u partiye çağırınca iş büyüdü tabii. Organizasyon için harcanan miktar 1 milyon Euro olunca gece boyu konuşulan konu tabii ki bu oldu. Eskiden Gucci ya da Dolce & Gabbana’nın yarattığı etki şimdilerde 36 yaşındaki Alman modacının elinden çıkıyor. Aynı etki ünlüler üzerinde de sürüyor tabii. Rita Ora, Lindsay Lohan, Naomi Campbel tasarımcının en yakın arkadaşlarından. Tabii ki Plein’in ailesinin dünyaca ünlü bir maden şirketine sahip olması da bu savurganlık sisteminde önemli bir etken.

        Diğer Yazılar