Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HAFTA sonu Euroleaugue Final Four şampiyonluk maçını izlemek üzere Berlin’deydim. Önce finali izlerim, sonra Berlin’de takılırım diye planladığım geziye gitmeden önceki gün Fenerbahçe Basketbol Takımı finale kalınca planlara heyecan eklenmiş oldu. Doğma büyüme Galatasaraylı olmama rağmen çantama Fenerbahçe formamı attım ve Berlin’e gittim. Sokaklarında FB formalı binlerce taraftar ile birlikte gezindiğim Berlin’de her zamankinden daha fazla Türk vardı. Şampiyonanın ana sponsorları arasında olan Doğuş Grubu, aynı zamanda 2013’ten beri Darüşşafaka Doğuş Basketbol takımı aracılığıyla Türkiye’de basketbolun gelişimine katkıda bulunduğu için şampiyonanın deneyimli isimleri arasındaydı. Cumartesi gecesi federasyonun düzenlediği bir parti için Spindler & Klatt gece kulübünde eğlenen basketbol meraklıları, ertesi günkü final maçı öncesi stres atmış oldu. Alexanderplatz’da kurulan alanda final maçı sonrası kutlama yapmaya hazırlanan Fenerbahçe, maalesef amacına ulaşamadı.

        Maçtan notlar

        Tüm maçların en karizmatik adamı kuşkusuz İbrahim Kutluay’dı. Adam bildiğin Tom Cruise olmuş, yaş aldıkça değerlenir hale gelmiş. Darüşşafaka Doğuş Basketbol İcra Kurulu Üyesi olan İbrahim Kutluay, özellikle final maçında oldukça heyecanlıydı.

        MAÇIN ilk dakikalarında Fenerbahçelilerin yoğunlukta olduğu bir locada kırmızı beyaz formasıyla oturan CSKA Moskova taraftarı bir gence FB’li bir holigan tarafından ağır sözlü saldırıda bulunuldu. İşin garibi Rus taraftara tepki koyanlar yanında oturan FB’liler değil, başka localardan bağıran holiganlardı.

        MAÇLARIN en heyecanlı bölümü kuşkusuz minik Türk dansçılardan oluşan Oyunda Kal Çocuk Dans Grubu’nun sahne aldığı anlardı. Berbat kıyafetli ablaları ne kadar sakilse minikler o kadar sempatikti.

        Oyunda kal!

        EUROLEAGUE Basketbol’un sponsoru olan Doğuş Grubu’nun basketbola katkısı sadece para yatırmak değil, olayın bir de manevi boyutu var. Bu amaçla ortaya çıkan ‘Oyunda Kal’ platformu bugüne kadar 50’den fazla basketbol sahasını onarmış, hatta yeniden inşa etmiş. Olayı bir tek pota yaptırmak olarak nitelendirmeyin, çünkü gençlerin basketbola özenecekleri, spora yönelip kötü alışkanlıklarından uzaklaşacakları bir alan yaratılmış. Sadece spor olarak değil, basketbolu kullanarak çocukların toplum içindeki rollerini öğrenmesi de çok önemli. Herkesin havuzlu, basketbol sahalı sitelerde oturmadığını da hesaba katarsak ‘Oyunda Kal’ platformunun önemi ortaya daha rahat çıkar. Derbent Mahallesi’nde başlayan basketbol sahası yaratma macerasının bir ucu Berlin’deki bir sahaya kadar dayanmış.

        Diğer Yazılar