Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HER zaman söylüyorum, bu ülkenin en büyük dertlerinden biri hemen herkesin her alanda ahkâm kesmeyi marifet sayması! Sosyal medya sayesinde artık her hesap bir eleştirmen fakat olayın daha kötüsü arkadaş çevresindeki bilirkişi sayısının fazlalığı! Dert anlattığın herkes derdini paylaşmak yerine karşına geçip psikolog edasıyla bilmiş bilmiş konuşmalar içerisine giriyor. Çözüm aramadığın, sadece anlatıp rahatlamak istediğin bir sorun karşısında kendini mahkemeye çıkmış gibi hissediyorsun. Aile ve dostluk kavramlarında buluşarak yeni bir başlangıca adım atabilir miyiz? Herkesin kendi hayatını tepeye çıkarmaya da mahvetmeye de hakkı var. Lütfen hayatlarımız hakkında beylik laflar etmekten vazgeçelim. Belki de hayatımızın çoğu haber kanalında tartışma programı izlemekle geçtiği için yaşadıklarımızı reality show olarak görmeye başladık ama öyle değil. Zaten bir aklınız varsa kendi hayatınızı kurtarmak için harcayın, herkesin işine gelebilir.

        Alaçatı sığınması

        ALAÇATI’YA her gelen “Burası ne güzel biz İstanbul’da tuhaf günler geçiriyoruz” diyor. “Nefes aldık biraz iyi geldi” diyor. “İyi ki gelmişim, kafam dağıldı” diyor... Ama fazla da ileri gidemiyor. Yine muhabbet darbe girişimine ve sonrası yaşananlara geliyor dayanıyor. Herkesin kendi yaşadığı travmayı anlatıp rahatlayası var. Bu dönemde herkesin iyi birer dinleyici olmasında yarar var. O uçaklar herkesin üzerinden geçti belki ama bünyelerdeki etkisi farklı oldu tabii. Bu dönemde tatile çıkıp biraz olsun gündemden uzaklaşmak isteyenlere de kızmamak lazım. Uzaklarda bile akıldan geçen tek şey “Ya darbe gerçekleşseydi” düşüncesi.

        Lezzetli ve eğlenceli bir Esnaf

        TURİZM organizasyonu dalında başarılı işlere imza atan Feyzan-Atilla Bingöl çifti, bu sene Alaçatı’nın göbeğinde tatlı bir meyhane açtı. Kısa sürede Alaçatı’nın en gözde mekânlarından biri haline gelen Esnaf’ta fiks mönü sistemi sayesinde bir sürü zeytinyağlı ve Ege usulü meze tadabiliyorsunuz. Atilla’nın yakın arkadaşı Arda Türkmen’in katkısıyla oluşan mutfaktan çıkan mezelerle doyup ana yemeğe geçmeme ihtimalini göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Yemeğinize eşlik eden Türkçe şarkılar bir süre sonra sizi neredeyse masaların üzerine çıkarıyor. Esnaf patatesine hayran kaldığım mekânda şambali tatlısını elinizle yemeniz gerekiyormuş. âdeti bozmayın.

        Papazın evinde bir gece

        HACIMEMİŞ tarafının popüler mekânlarından Papas ise geçen sene açılıp bu sene hızını alamayan mekânlardan. Zamanında bir papazın misafirhanesi olarak kullanılan tarihi binanın dokusu korunduğu için kendinizi çok rahat hissediyorsunuz. Hacımemiş’e bakan tarafı İtalyan mutfağı üzerine kurulu bistro olan mekânda genç şef Kürşat Yeniçerioğlu’nun hazırladığı bir mönü var. Arka tarafındaki gizli bahçede ise Discolog, Uncles gibi underground tayfanın hoşlanacağı müzikler yapan bir performans alanı bulunan mekân, İstanbul gece hayatından tanınan Özgür Şahverdi’den soruluyor.

        Diğer Yazılar