Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ZEVKİNİZE göre sosyal medyadan kedinizi, yemeğinizi hatta bedeninizi sergiliyorsunuz ya, uzmanlar durur mu hemen o fotoğrafların özünde yatanları araştırıp ortaya sunmuş.

        Mesela Harward Üniversitesi’nin yaptığı bir çalışma, karanlık fotoğraflar yayınlayanlar ya da renkli çalışmaları siyah beyaza döndürenlerde depresyon belirtisi olduğunu ortaya koymuş. İçimiz kararınca fotoğrafları da karartıyoruz demek ki. Bu önemli detaya göre arkadaşlarımızın kötü giden ruh hallerini erkenden keşfedip hatırlarını sorabiliriz galiba.

        O araştırmada bir de hepimizin hayatında bol miktarda bulunan pasif takipçiler var. Facebook ya da Instagram’da takip ettiği halde ne beğeni gösteren ne yorum yazan kitledeyse bol miktarda kıskançlık ve kin duyguları besleyenler çıkıyormuş. Sosyal medyanın iyileştirici yanı olduğu gerçeğini de atlamayalım. Sosyal medya sayesinde kurulan arkadaşlıklarla daha sosyal bireyler haline geliyoruz. Dünyanın bir ucunda yaşayan, benzer duyguları paylaştığınız biriyle konuşabiliyorsunuz.

        Bu araştırmalardaki en önemli şey ruhsal bozuklukların erken teşhisi için Instagram’ın yeni bir alan olabileceği iddiası. Hazır herkes içine kapanıp, sorunlarını kimseyle paylaşmıyorken, sosyal medyadaki ipuçlarını çözerek ruh halinin kötü olduğunu düşündüğünüz arkadaşlarınızla ilgilenebilirsiniz belki.

        Özellikle bol bol selfie yayınlayanların bir sorunu olduğu uzmanlar tarafından konuşulanlar arasında. Selfie çekip yayınlamak mutsuzlukları hafifleten bir şeymiş. Böyle bir bağımlılığınız varsa, sorununuzun ne olduğunu kendinizle konuşarak da olsa çözebilirsiniz belki.

        Denizden restorana

        ORTAKÖY’DEKİ Zuma’nın yerine açılan Capricorn Seafood’un Brooklyn’deki aynı isimli yerin Türkiye şubesi olduğunu düşünmüştüm ama Türkiye’deki deniz ürünüseverler için oluşturulan yepyeni bir restoranmış. Mekânın girişindeki havuzda, kullandıkları ürünlerin ne kadar taze olduğunu gördükten sonra masanıza oturuyorsunuz.

        Yemekten önce kokteyl seçimi yapmak için mönüde dolandık. Londra’daki Artesian’ın kokteyl isimlerini eğlenceli bir şekle dönüştürmesinden sonra çıkan akımı Capricorn da uygulamış ama buradaki isimler bana biraz karışık geldi. Tatlı faslına bayıldığım restoranın yemek bölümündeyse iddiasız yemekleri var. Mutlaka yemelisiniz diye bir şey öneremiyorum ama ne yerseniz çok taze olacağı kesin.

        Olan Biten

        - 11-15 Ekim döneminde defileler ve partilerle bize harika bir hafta yaşatacak olan Mercedes- Benz Fashion Week Istanbul, öncü birlik olarak bir gece düzenledi. Bu sene katılan tasarımcı ve firma sayısının önceki senelere göre fazla olduğunu duyup sevindim. GQ’nun Les Benjamin ile yapacağı, Adam in Town’ın ise 5 Cocktails & More’daki partilerini merak ediyorum.

        - The Charlatans grubunun solisti Tim Burgess plak hobisine ve gördüğü şehirlerin yerel özelliklerine yer verdiği yeni kitabı ‘Vinly Adventures From Istanbul to San Francisco’yu imzalamaya geliyor. 2 Ekim’de Uniq’teki imza gününün ardından plaklarının başına geçip sürprizli bir performans yaşatacak.

        - Zorlu Center’daki Morini, önceki sezon pek popüler olan ‘Perfect Saturdays’ partilerine devam ediyor. 1 Ekim’de Tolga Sezgin’in ev sahipliğinde yapılacak parti, saat 17.00’de başlıyor.

        - Yaz üzeri gösterime girdiği için fazla sahnede kalamayan ‘Hedwig ve Angry Inch’, yeni sezonda yeniden gösteriliyor. Şimdilik 4 Ekim Moda Sahnesi’nde, 14 ve 28 Ekim’de ise Trump Towers’ta gösterilecek. Canlı orkestra eşliğinde glam rock bir deneyim.

        Diğer Yazılar