Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ALEYNA Tilki 14 yaşında ‘Yetenek Sizsiniz’e katıldığında ‘yerli Shakira’ diye anılarak gençliğin dikkatini çekmişti. Yarışmadaki akıbetini hatırlamıyorum bile ama bir süredir Emrah Karaduman’la yaptığı şarkısı ‘Cevapsız Çınlama’yla müzik dünyasının merkezinde. Şarkı incelemesine yanda giriyorum ama bu yazıdaki konu kendisinin seksapelitesi.

        16 yaşındaki bir kızın seksi danslar yapmasının gençlere iyi örnek olmadığını düşünenler var. Hatta işi ileri götürüp çocuk tacizcilerinin bu kadar fazla olduğu bir ülkede insanları tahrik etmek için böyle klipler yapıldığını iddia edenler bile var. Bu tip karşıt görüş yazılarını okuyana kadar klipteki seksiliği fark etmemiş olmam benim ayıbım mı yani? Ben klibe bakınca dans edip şarkı söyleyen bir kız görüyorsam suç benim mi? Kızın hareketleri kadar ona bakan gözlerin fesatlığı da konuya dahil mi? Zoom yapacağı yerleri özenle seçen yönetmenin abarttığı sahneler tabii ki olmuş ama biz de bakış açımızla olayı biraz abartmıyor muyuz?

        Hoş şu an sağlam bir seks ikonu olan Miley Cyrus bile delirmeye 18 yaşından sonra başlamış, o zamana kadar bizi Disney kızı olarak uyutmayı başarmıştı. Aleyna için bu manada erken açılmış diyebiliriz. Ama bu ülkede bu dansları 30’unda da yapsa eleştirilecek zaten, kaçarı yok.

        Fakat yanlış hatırlıyorsam düzeltin, 16 yaşında dansöz olarak sahnelere başladığını her seferinde mutlulukla belirten Sibel Can kötü örnek olmadıysa, Aleyna’nın bu tip eleştiriler alması fazla! Gençleri rahat bırakıp kendi bakış açımızı düzeltmeye çalışmalıyız bence. Hani kimse kimsenin hayatına karışmayacaktı?

        Şarkı incelemesi

        EMRAH Karaduman’ı yaptığı cool Sezen Aksu remikslerinden hatırlayan biri olarak fazla Türk işi bulduğum ‘Cevapsız Çınlama’yla karşılaşmak beni şaşırttı. Fakat ne kadar listemiz varsa hemen hepsinde bir numara olmasından şunu anlıyoruz ki; gençlik bunu istiyor.

        Almancı soslu hafif batı müziği diye tanımlayabileceğimiz bir tarzda üretilen şarkının bu kadar sevilmesindeki tek etken Aleyna’nın seksi dansları değil elbette. Uzun süredir birbirine giren müzik türlerinin hiç bu kadar kafası karışmamıştır herhalde. Ortaya çıkan şeye Türk popunun 2016 hali diyebilir miyiz, diyebiliriz. Sevmek zorunda değiliz belki ama alışmamız şart galiba.

        İlişki incelemesi

        PİYASADAKİ tek 16’lık Aleyna değil tabii. yazın sahil kenarlarındaki partilerle 2000’li birçok genç eğlence hayatı piyasasına sürülmüş oldu. GDO ile beslenince böyle mi oluyor bilmiyorum ama hiçbiri de 16 yaşında gibi durmuyor.

        Bir süre konuştuktan sonra olaydaki garipliği sezip yaşını sormak zorunda kaldığınız gençler genelde bu yaşta çıkıyor. Ama alınlarında küçük oldukları yazmadığına göre, temkinli olmakta fayda var. Ailelerinden nasıl izin alıyorlar bilmiyorum ama gece hayatında rastladığım 2000’li sayısı hiç de fena değil. Özellikle kızlar makyaj yardımıyla yaşlarını büyütmeyi iyi beceriyor.

        18’inden küçük biriyle bir süre sohbet eden bir arkadaşım tam işleri ciddileştirecekken kızın yaşını öğrenmiş. Ve artık her tanıştığı kızın ilk önce yaşını soruyor. Bu olay arkadaşımın bünyesinde böyle bir tik yarattı belki ama fena yöntem değil hani.

        Model’in ardından

        YAZ başı Model Grubu’nun dağıldığını, Can Temiz ve Okan Işık’ın yurtdışında piyasaya çıkacak olan albümü kaydetmek için Amerika’ya gittiklerini duyunca olayın gerçekliğinden şüphe duymuştum açıkçası.

        Grup dediğin şey vokal sayesinde ayakta durur, tarih bu tip örneklerle dolu. Can ve Okan yeni bir solist bulup İngilizce albüm yapmaya karar vermişlerdi o dönemde. Evet gruplar kendi içlerinde başka işler yapabilirler, buna kimse laf edemez. Fakat Amerika gibi bir pazarda savaşa çıkma fikri bana korkutucu geldi herhalde, hiç ciddiye almamıştım.

        Fatma Turgut’un “Model grubu Amerika’da yeni solistleriyle stüdyoya girdi. Başarılar dilerim” demesinin ardından olayın gerçekliğine inandım. Grubun bateristi Kerem Sedef, Turgut’la konserlere devam edecekmiş. Fatma ve Kerem birbirini tamamlar, Fatma’nın vokali yeni girişimi uçurur. Birkaç haftaya yeni solo single’ı piyasaya sürülüyormuş zaten. Fakat Model’in Amerika bölümünün akıbetini merak ederim. Bu heyecanın sonu nereye varacak bakalım.

        Diğer Yazılar