Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BU haftanın çalışmasını dinlemek üzere Bedük’ün Maslak’taki stüdyosuna daldım. Türkiye’de yapılan müziği dinlenebilir kılan 3-5 isimden biri olduğu için onunla buluşmalar hep heyecanlı olmuştur. Bu sefer beni bir sürü sürprizle karşıladı. Ayrıntılarını aşağıda anlatacağım yeni oluşum Onyedi, önem sırasında başta olsa da ben onun Mirkelam’ın tribute albümü için söylediği ‘Terle’ şarkısına bayıldım. Sabahat Akkiraz’ın yeni albümüne de onun müziğinin dokusu işlenmiş, yakında ona da kavuşacağız. Derken asıl buluşma nedenimiz yeni single’ı ‘Missing’e geliyor sıra. ‘Everything But The Girl’ün ruhumuza kazınmış şarkısı, Bedük versiyonuyla yakında piyasada olacak. Ondan Türkçe dans şarkıları dinlemek hayli zevkli ama ülke dinleyicisi klişe sevdalısı olduğu için pazara İngilizce giriş yapmak mantıklı. Türk olmanın negatif tınlayan etkisini kırıp dünya piyasasına bu şarkıyı ulaştırmak zor bir yol ama imkânsız değil tabii.

        Enerjik Onyedi

        “YENİ isimler çıkmıyor aynı isimlere takılıp kaldık” serzenişini kırmak için 17 yaşındaki Alev ve Eren’e kulak verelim. Bedük kontrolünde bir single hazırlayan Onyedi isimli grup, yakında 18 yaşına basacak ve “Sahneye çıksınlar mı çıkmasınlar mı” gibi saçma tartışmalardan yara almayacaklar Allah’tan. ‘Kalbime Attım Gitti’ şarkısının arkasına bir de güçlü Tarkan cover’ı ‘Kır Zincirlerini’yi ekleyip ocak ayında ortalığı ateşleyecekler. Hem genç hem de yetenekli bir ikiliye sahip olacağız, bu konu sevindirici. 17.01.17’de çıkacak single için heyecan tavan.

        Sen de mi Barış?

        BARIŞ Arduç’un yakışıklılığı ve çekiciliği konusunda tüm ülke hemfikir herhalde. Öyle ki güzelliği ağır bastığı için komedyenlikle pek alakası olmadığı halde en iyi komedi oyuncusu ödülü falan alabiliyor. Hal böyleyken kırmızı halıda kusursuzluk arıyor insan. Ama olay Türkiye’de geçince kusursuzluk imkânsız değil mi? Bazen ünlülerin kırmızı halıda yürümeden önce bir kere bile aynaya bakmadıklarını düşünüyorum. Öyle olsa üzerlerine tam oturmamış kıyafetlerle kırmızı halıda arz-ı endam etmezlerdi gibi geliyor. Tabii bu aslında elbiseleri üzerlerinde prova etmeyen tasarımcıların ayıbı ama neyse. ‘Görümce’ galasında barış Arduç da aynı özensiz kırmızı halı hanımları gibiydi. Herhangi bir bankacının üzerinde görebileceğiniz bollukta bir ceket ve paça boyu ayarlanmamış bir pantolon. “Bari ayakkabılar iyi olaydı” diyor insan.

        Rolls Royce sitesi

        KENAN Doğulu geçtiğimiz çarşamba Soho’da kalburüstü bir kalabalığa caz konseri verdi. Kenan’ın caz versiyonuna bayılan biri olarak şarkılarına eşlik etmeye koştum tabii. Mekân da müziğin asilliğine uyunca hatırlanmaya değer bir gece ortaya çıktı. Gecenin amacı yalnızca 17 tane üretilen evlerin tanıtımıydı aslında. Tabii evler biraz lüks olunca villaları sadece Rolls Royce’u olanların alabileceği konusunda espriler gece boyu döndürüldü. Katılımcılar sanırım kıyafetleri kırışmasın diye şarkılara eşlik konusunda tereddüt yaşarken gecenin en çok eğleneni Ozan Doğulu oldu.

        Korkak ünlüler

        PERŞEMBE günü 1 Aralık Dünya HIV Günü’ydü ve bu sene öncekilere nispeten daha görünür geçti. Türkiye’deki farkındalığın artması için çalışan Kırmızı Kurdele İstanbul Derneği’nin verdiği davette konuştuğum dernek yetkilileri bu seneki farkındalık çalışmalarından mutluydu. Onları en çok sevindiren haber ise Farah Zeynep Abdullah’ın 1 Aralık’a dair Instagram paylaşımı yapmasıydı. Ben bir de Hande Yener’den bu konuda bir paylaşım gördüm hepsi bu. Müziğiniz kötü, dizileriniz kötü bari insanlara yararınız olsun diyeceğim de ne olacak!

        Diğer Yazılar