Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ACABA suç bizde mi? Her senenin sonu geldiğinde uzun uzun dileklerimizi yazıyoruz. ‘Yeni yılda sevdiklerinizle birlikte, huzurla eğlenebildiğiniz, mutlu, bol paralı, sağlıklı günler’ diyerek özel zevkimize göre bir şeyler de ekliyoruz, ‘Daha çok tatil yapayım’, ‘Daha çok konser izleyeyim’, ‘Daha çok kedi besleyeyim’ vs... Ama artık nokta atışı yapmak lazım galiba. Dünya öyle bir yere geldi ki huzur ve sağlıktan başkasını dilemek lükse giriyor. Sevdiğine kavuşma dileği bile fazla gözüktü gözüme. Herkese huzurlu ve sağlıklı bir sene diliyorum. Beklediğimiz huzur 2017’de bizi bulsun lütfen..

        Ustalara saygı diyoruz da

        ÖLÜMÜNÜN ardından bir hafta bile geçmeden George Michael’ın yayınlanmamış bir şarkısı düştü ortalığa. ‘This Kind of Love’ isimli şarkı 90’larda yapıldığı belli olan, o dönemin tadına göre bir şarkı. Yapılan açıklamaya göre ‘Trojan Souls’ adında piyasaya sürülmemiş bir George Michael albümünden alınmaymış bu şarkı. ‘Listen Without Prejudice’ın yayınlanmayan bir dans versiyonu olduğu da biliniyor. Son dönemde yaptığı ve yayınlamadığı şarkıları da katarsak üç albümlük yayınlanmamış şarkı varmış ortada. Bir sebepten George Michael’ın yayınlamadığı bu şarkıları eminim açgözlü yapımcılar paylaşamıyordur şu an. O şarkıları dinlemeyi çok istesem de sanatçıya duyduğum saygı yüzünden bir durup düşünürüm. İstese kendi piyasaya sürerdi sonuçta.

        Tek tek gelin!

        DEMET Akalın’ın Twitter paylaşımı sayesinde tanıştığım Anıl Durmuş, (Yarışma programı izlemiyorsan kim olduğunu bilemezsin tabii) Oğuzhan Koç’u müzikten soğutmaya yetecek kadar güzel bir şekilde ‘Bulutlara Esir Olduk’ cover’ı yapıyordu Demet’in yayınladığı tweet’te. Başında beresi ve samimi mimikleriyle acayip çekiciydi. Sonra yarışma videolarını izledim, orada da her şey yolunda. Meğer yarışma sonrası ‘Unutamadım Adını’ isimli bir video çekmiş. Oradaki görüntü ise hüsran. Beyaz gömlek üzerine yelek giyen yağız delikanlı görüntüsü hiç olmamış. Yarışma çıkışlılardan İlyas Yalçıntaş da benzer bir durumu yaşamıştı. İncirler ile ekranda ne kadar sahiciyse Enbe Oerkestrası’yla çıkış yapan İlyas da o kadar sıkıcıydı.

        BİR gömlek faciası da Mert Ali İçelli’nin yeni şarkısının klibinde yaşanmış. Sporcu kişiliğini vücuduna yansıtıp fit görünümüyle dikkat çeken müzik adamının Asuman Krause ile düetlediği ‘Aman Aman’ çok şeker bir şarkı ama Mert’in üzerindeki mavi gömlek öyle değil. Kravatlı ya da takım elbiseli tamam da, tek başına (hem de renkli) gömlek kullanmak bana eski Mahsun Kırmızıgül-Özcan Deniz videolarını anımsatıyor. O dönemki Kral TV travmamı atamıyorum. İçelli seksapelini yemiş resmen.

        YARIŞMA çıkışlı olduğunu sonradan öğrendiğim bir diğer isim Mert Cihan, Erdem Kınay’la birlikte ‘Masum Değiliz’i söylemiş. ‘Sezen Aksu’nun baba klasiklerinden birine dokunmasanız olmaz mıydı’ dedim ilk önce. ‘Biraz arabesk mi söylüyor bu çocuk’ dedim ardından. Sonra bir baktım bir daha dinleme isteği uyandıran bir çalışma olmuş, başta gönüllü olmasam da sevdim. Mert Cihan’ın vokali Erdem Kınay’ın dans ritimleriyle fena halde uyum sağlamış. Zaten ‘Masum Değiliz’ öyle bir şarkı ki her türlü gideri var.

        Diğer Yazılar