Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ESKİSİ yıkılsın yenisi yapılsın’ sloganıyla yaşayan bir millet olduk ama hâlâ benim gibi geçmişe özlem duyan insanlarımız yok değil. Bu yüzden Pera Palas Jumeriah’ın tarihi odalarını gezeceğim bir tiyatro oyunuyla karşılaşınca çok heyecanlandım. Kumbaracı 50 oyuncularının Pera Palas’ın yaşanmışlık akan koridorlarında oynadığı ‘Pera’nın Zamanı’ isimli oyun için otelin dördüncü katında toplandık. Oyun Aslı Can Kortan’ın ‘Opera’daki Hayalet’ misali üst katlardan söylediği şarkıyla başladı. Önceden üç farklı renk grubuna ayrılan seyirciler olarak liderimiz olan komiyi takip etmeye baş- ladık. Ben önce Agatha Christie’nin kaldığı 411 numaralı odadaki oyuna dahil oldum. Efsanevi yazarın ‘Doğu Ekspresinde Cinayet’ isimli kitabını yazdığı gizemli odaya girecek olmanın heyecanını yaşarken pat diye başka bir âleme dalmış oldum. Odada bizi bekleyen oyuncu Seyfi Erol, ilham bekleyen bir yazar rolünde çok iyiydi. Sonuçta otel odası büyüklüğündeki alanda hemen önünüzde ger- çekleşen oyunculuk performanslarının doğal olarak çok iyi olması gerekiyor. Sonra Greta Garbo ve Ernest Hemingway odalarındaki oyunları izleyip seyircinin en çok eğlendiği İmparator Odası’na ulaşılıyor. Hatta odalardaki performanslar bitince otelin koridorlarına ve ilk Cumhuriyet Balosu’nun yapıldığı Grand Pera Balo Salonu’na bile gittik. Hem tarihi oteli gezmek hem de keyifli bir oyun izlemek isteyenler için müthiş bir fırsat doğrusu.

        Power TV aydınlanması

        GERÇİ şu dönemde piyasa üzerinde bir hükmü kalmadı ama bir zamanlar herkes gibi merakla izlediğim Power TV’de yayınlanan kliplere anlam veremediğim olmuştur. R&B çalmı- yoruz biz diyerek Ceza’dan uzaklaşan, rock’ı kabul etmeyen tuhaf bir müzik kanalıydı. Bir ara Ajda Pekkan’a ambargo uygulamıştı hatırlarsı- nız. Günümüzde de Ayşe Hatun Önal klipleri Power TV’de dönmüyormuş mesela. Düşünün yani, gençleri elinde tutup listelerde bir numaraya fırlayan ‘Olay’ bu ülkenin bir pop kanalında yer bulamıyor! Bu detayı bana söyleyen bir yapımcı arkadaşımla kanalın başındaki Olivier Mauxion’un Türk popundan (doğal olarak) anlamadı- ğını, tuhaf kararlarıyla markayı ne hale getirdiğini konuşurken öğrendim ki Mauxion’un en sevdiği Türk şarkıcı Kıraç’mış! Hal böyleyken başka türlü bir tutum beklemek insafsızlık olurdu zaten. Başka sorum yok hâkim bey!

        BİZ daha ikinci sezonun şahaneliğini kafamızda oturtamamışken Netflix’ten haber geldi: ‘Sense8’in üçüncü sezonu iptal edilmiştir! Kandırılmış çocuk gibi kalakaldım doğrusu. Bari iki sezonda bağlayıverseydiniz olayı!

        HÜLYA Avşar’ı ne zaman görsem aynı tepkiyi veriyorum: Ne güzel bir kadın! Yılların en iyi davrandığı star diyebiliriz kendisine. Ama iardından da şu geliyor tabii: Dudağının altındaki tuhaf dövmenin ne gereği vardı?

        MUSTAFA Ceceli kaç yıllık karısını apar topar şutlayıp yeni sevgilisiyle evlenme kararı alınca hayranlarının tepkisine uğradı. Tabii bu yenilgi karşısında durur mu Ceceli, cuma paylaşımına bir ayet ekleyiverdi. Mustafa’cım hayranların uyandı, artık dinin arkasına saklanmayı yemiyorlar, benden söylemes

        Diğer Yazılar