Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YIL 2006, Londra’da radyo DJ’i olan bir arkadaşım o ara fena halde takıldığı şarkıyı öneriyor: ‘Acceptable in The 80’s’. O şarkıyla tanıştığım Calvin Harris adındaki bu genç adam disko soslu 2000’ler müziğiyle beni şaşırtıyor doğrusu. ‘I Created Disco’ adını verdiği albümünü bir sene sonra çıkardığında müzik adına çok şey yapmaya hazır olduğunu belli ediyor. Sonra art arda gelen hitlerin ardından ne oluyorsa oluyor ve şarkı söylemekten vazgeçip ünlü isimlerle işbirliğine başlıyor. Ama öyle böyle isimler değil: Rihanna, Florence Welch, Gwen Stefani, John Newman ve Example onun yaptığı prodüksiyonlarla listelerde bir numara olmanın keyfini yaşıyor. Bir anda fiyatını da çekiciliğini de 10 kat artırarak Armani’nin iç çamaşırı modeli bile oluyor. O dönem yaptığı işleri dinlediğimde “Bu adam neden böyle bir yola saptı acaba” diye düşünmüşlüğüm vardır aslında. Sonrasında gecede 300 bin dolar kazandığı DJ’lik macerasından sıkıldığı için mi, yoksa trend Bruno Mars sayesinde funk müziğine kaydığı için mi bilinmez Calvin Harris yeni albümüyle herkesi şaşırttı. EDM gerginliğinden kurtulup rahat moda geçen müzisyen, Stevie Wonder’ın kulüplerde dolaşan versiyonuna evriliyor. 90’ların ilk yarısında ortaya çıkan g-funk kafalarındaki ‘Rollin’ ve ‘Holiday’ beni çocukluğuma götürürken hiç sorun çıkarmadım. Pharrel, Katy Perry ve Big Sean’dan oluşan ‘Feels’, genç R&B yıldızları Frank Ocean ve Migos katkılı ‘Slide’ albümün en iyilerinden doğrusu. Bu albümün ardından Harris’in eski sevgilisi Taylor Swift’in kendine bir şarkı yaptıramadan ilişkiyi bitirdiği için kafasını taşlara vurması muhtemel.

        Olan biten

        SEZEN Aksu doğum gününde ‘Ah Yıllar’ isimli şarkısını yorumladığı klibiyle bizlere teşekkür etti. Onu sahnede görmeyi çok özlesem de bu ara üretimini artırdığı için sesimi çıkarmıyorum. n KATE Moss sen benim gençliğimin şarkılarıydın... Bodrum’daki halini görmek büyük yıkıma neden oldu tabii. Zarafet sembolü Kate Moss bile kilo aldıysa “Yiyorum yiyorum bir şey olmuyor” diyenleri stres basmıştır herhalde. n AHU Yağtu’nun Cem Yılmaz’ı Cansu Dere’nin elinden kaptığı günler unutulmuşken şimdi de Hacı Sabancı olayı patlak verdi. Popüler hayatın içinde kendi yolunu bir türlü bulamayan Ahu kendisine “Arkadaşının sevgilisine cazip gelen kadınların sembolü” rolünü biçti demek ki.

        Gerilimli durak

        KADROSUNDA Bedük’ü barındırmasıyla dikkatimi çeken gerilim filmi ‘Durak’ın galası hafta içi yapıldı. Neye çağrıldığını bilmeden galaya gidenler filmin davetiyesinden bile biraz gerilmişti açıkçası. Serdar Gözelikli ile yapımın yönetmenliğini üstlenen Muammer Koçak film için “Korku-gerilim türündeki ‘Durak’ın sürekli ilerleyen ve merak uyandıran yapısı ve olayların çözülme şekli itibarıyla Türk sinemasında yeni bir soluk olduğunu söyleyebilirim” diyor. Muammer Koçak aynı zamanda piyasadaki en önemli video kliplerin kurgusunu yapan gizli bir kahraman olduğu için film adına yaptıkları merakımı cezbetti. Birbiri ardına gelen cinli, testereli filmlerin yanında iyi gelecek gibi.

        Diğer Yazılar