Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MÜZİK dünyasında enteresan bir sessizlik var. Cumartesi günü gazetecilere gönderilen mail aracılığıyla Tarkan’ın ‘Beni Çok Sev’i ile Ayşe Mine’nin okuduğu ‘Ellerim Uğurlar’ isimli şarkıdan alıntı olduğu iddiası hakkında yazılmış bir dilekçeyle karşılaştık. Birkaç gazetenin gördüğü bu haber çok dillendirilmedi. Yani iki şarkıyı dinlediğinizde bilirkişi raporuna ihtiyaç duymayacak kadar bariz bir şekilde fark ediyorsunuz olan biteni. Hatta MESAM’ın yazdığı dilekçeye göre ‘Ellerim Uğurlar’ın bestecisi Cengiz Tekin’in ‘Beni Çok Sev’ isimli eserdeki pay oranının belirlenmesi için tarafların aralarında anlaşması veya yargı yoluna başvurmaları gereklidir” gibi bir sonucu bile var. E bu durumda Tarkan cephesi bir açıklama yapmayı düşünüyor mu, yoksa Türk halkının her şeyi unuttuğu gerçeğine sarılarak susulacak mı? Benzer bir hikâye Manuş Baba’nın ‘Eteği Belinde’ şarkısı için de yaşandı ama ondan da ses yok mesela. Bariz benzerlikler ispatlandığı halde o konu da bir güzel kapandı. Ama aynı şekilde genç bir müzisyen çıkıp Sezen Aksu şarkısından “etkilenmiş” olsa zavallıyı sürüm sürüm süründürürler herhalde. Ülkenin geneline hâkim olan “Güçlü olan kazanır” imajının müzikte bile karşımıza çıkması şaşırtıyor. Bu yüzden haklı olarak (zahmet olmazsa) Tarkan cephesinden ya da en azından şarkının bestecisinden bir açıklama bekliyoruz. Kimse Tarkan’ın böyle bir şeyi bilerek yapacağını düşünmüyor ama ortada böyle bir konu yokmuş gibi davranması ‘megasaçma’ duruyor.

        ***********

        ÖNEMLİ BE OĞLUM!

        GEÇEN cuma vizyona giren ‘Hadi Be Oğlum’un en önemli karakterlerinden biri Feridun Düzağaç’ın kendini oynadığı karakter sanırım. Bir babanın, doktorların bile pek bir şey söyleyemediği özel çocuğu ile ilişki kurması bir müzik adamı sayesinde gerçekleşiyor. Aslında çocuğunuzun özel olmasına da gerek yok, hayata dair özel zevklerini keşfedecek, ona yol gösterecek birine her zaman ihtiyaç duyuluyor. Bu kişi her zaman anne-baba olacak diye bir gerçeklik yok. Bu yüzden Kıvanç Tatlıtuğ’un oynadığı çaresiz babaya destek olan müzik adamı rolüne bayıldım. Feridun Düzağaç gerçek hayattaki gibi samimi duruşunu beyazperdeye taşıyarak güzel bir iş başarmış. Bu sayede çocukların kendi kendine yollarını bulmasının ne kadar zor olduğunun ve onlara yol göstermenin değerinin biraz daha anlaşılır olması çok önemli.

        ***********

        CRR’DE CAZ

        BU sene caz severlerle buluşmasının beşinci senesini kutlayan Cemal Reşit Rey Caz Şubatı, müzisyenlerin çoğunluğunun Ortadoğulu olması sebebiyle Kudüs’e bir selam niteliğinde. 2005 yılında ‘UNESCO Barış Sanatçısı Ödülü’nü alan ve solo ud performanslarıyla dikkat çeken Marcel Khalife ve Makedonyalı klarnet ustası Ismail Lumanovski, 20 Şubat’ta müzikseverlerin karşısında olacak. Flüt ve ud sanatçısı Rabih Abou Khalil, 21 Şubat’ta sahne alırken, festivalin kapanışı 23 Şubat Cuma akşamı Arap ve İslam dünyasının müzikal mirasını ortaya çıkaran büyük bir usta ve ud sihirbazı olarak anılan Anouar Brahem konseriyle yapılıyor.

        ***********

        OLAN BİTEN

        - YENİ dizi ‘Jet Sosyete’ drama severlerin hezeyanına uğradı galiba. Ben daha karakterleri tanımaya çalışırken sosyal medyada “Hiç gülmüyoruz” nidaları yükseldi. Bense Gülse Birsel’in Gizem karakterine bayıldım doğrusu, zengin kocayı yakalayıp rahatlayan manken rolü gerçekçiydi. Ama karakterlerin genelinin büyük büyük oynaması sırıttı biraz. Bence ilk bölümü izlerken hepsi aynı durumdan rahatsız olmuştur.

        - ETKİNLİK ve fuar sektörünün dünyaca ünlü isimlerinin ağırlanacağı ‘Ace of M.I.C.E 2018’ çarşamba günü başlıyor. Festivalde ünlü gösteri ve şölen tasarımcısı İtalyan Valerio Festi de var. ‘Işıkların Efendisi’ olarak tanınan Festi, “İstanbul’un rengi nedir, dünyanın en renkli şehri neresidir, en ışık saçan ünlü kimdir, iki kıtayı birbirine bağlayan köprülerimizin ışıklandırması nasıl olmalıdır?” gibi soruları da yanıtlayacak.

        Diğer Yazılar