Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BİR gece kulübüne neden gidilir? İçip eğlenmek için. Ama gece kulüplerine gidiş amacı olarak masaya kolları dayamayı ve içkisini yudumlarken etrafı kesmeyi bellemiş kişiler de yok değil. Geçen gecelerden birinde dans ederken kolum yine bu “sözde ağır abilerden” birine çarpınca, sinirle itildiğimi gördüm. “Yavaş biraz” diye de eklemeyi unutmadı sözde ağır abimiz. Durumdan o kadar sıkılmışım ki sanırım, adama doğru eğilip “Hayırdır, ilk kez mi dışarı çıkıyorsunuz siz, dans etmek nedir bilir misiniz, peki ya eğlenmek hakkında en ufak bir fikriniz var mı?” diye sorularımı art arda sıralayınca karşısında kafaca daha deli biri olduğunu anlayıp şaşaladı. Kulüplerde içince kaplan olan erkeklerden, olmayan havasını pompalamaya çalışan kadınlardan bir fenalık geldi. Kolun çarptığı için sinirlenmek sadece bizim ülkemizin değerlerinden biri.

        İÇKİDEN KUVVET ALMAK

        Zaten her mekânın belli bir metrekaresi var, dans ederken birbirine çarpmamak mümkün değil. İçkini de devirirsin, ayağına da basarsın. Bunu büyütecek, kavgaya dönüştürecek ne var? Diğer taraftan bir kadına çarpacak olsan gözlerini açarak sanki elle sarkıntılıkta bulunmuşsun gibi sana bön bön bakar. Hani çarparak bir asılma modeli yaratan zeki arkadaşlar varsa aranızda bunu bilemem. Ama ben her çarptığım kadından özür dilemek için ona doğru eğilirim ve sonuç hep aynı; “Hıh” dercesine kafa çeviren kadınlar! Sanki asılmışız da haberimiz yok. Olur olmaz dertlerini anlatıp kafanızı açmaya yarayan modelleri de vardır içmeyi beceremeyenlerin. Burada bile bir yanlış var, içinde seni üzen noktaları herkeslerden saklayıp içkili anında “Bunu aslında anlatmamam lazım ama şu an çok sarhoşum” diye cümlene başlarsan ortada bir yanlış var demektir. Sarhoşken ağzından bir dedikodu kaçırabilirsin ama sırf içkili olduğun için kendini hiç tanımadığın birine açıyorsan ortada tuhaf bir durum olmalı. Ben kulüplerde gördüğümü yazıyorum durumun sosyolojik ve psikolojik yönünü bilemem ama içkiden kuvvet almanın başka sorunların işareti olduğuna eminim. Kendinize dikkat edin.

        Nasıl yani?

        - AYDIN Boysan’ın 94 yaşında dimdik bir şekilde oy vermeye gidişinin fotoğraflarını gördüm de “Ne varsa eski topraklarda var” lafı aklıma geldi. O yaşta oyuna sahip çıkılır, korunur. Ama 20’li yaşlarda da plaj havluna ve locana galiba...

        - TUĞÇE Kazaz ne popüler oldu yine. Din değişimine yetişemediğimiz kızımız yeniden döndüğü İslamiyet’te hızını alamadan kaçırdığı yılların acısını çıkarıyor galiba. Bu sene kafasındaki rüzgârlar o taraftan esiyor demek ki. Bakalım seneye seçimi hangi yönde olacak...

        - BU sezon Çeşme’de yaşıyorum ya, her “Bu aşkı bütün Çeşme konuşuyor” haberine bakıp gülüyorum. Çeşme’de öyle uzun uzadıya konuşulan bir aşk yok valla. Çeşme’de aşk yok daha doğrusu. Tek gecelik kaçamakların kibarcası aşk olduysa onu bilemem!

        ZEN PARTİSİ

        GEÇEN ay Ezra+Tuba’nın Asus’la birlikte gerçekleştirdiği moda ve teknoloji başlıklı sergiden bahsetmiştim. İşte o projenin devamı olan parti, geçenlerde Esma Sultan Yalısı’nda yapıldı. Bu sayede Asus’un önümüzdeki günlerde piyasaya çıkacak olan telefonu Zenphone da tanıtıldı. Tam teknoloji manyakları için üretilmiş yeni bir sistem yaratmış Asus. Telefonunuzu birlikte verilen tabletin arkasına takıveriyorsunuz ve şak diye aynı bilgilerle tabletinizi kullanmaya başlıyorsunuz. Gecenin sunuculuğunu Özge Ulusoy yapınca event daha bir “güzel” oldu tabi. Özge’nin yaz tatilinde bile oradan oraya iş için koşturuyor olması neden zirvede olduğunu açıkça anlatıyor gibi geliyor bana, haksız mıyım?

        Türk rock’ı patladı!

        MÜZİK duayeni Tolga Akyıldız, Radikal’e verdiği röportajda “Rock müziği patladı diyorduk ama elimizde patladı” demiş. Ne kadar haklı bir yaklaşım. Şebnem Ferah, Teoman, Mor ve Ötesi’ni koy bir kenara, diğerleri lokal starlıktan ileri gidemedi. Yeni çıkan grupların hemen hepsi arabesk rock yaparak olayın boyutunu değiştirdiler. Türkçe rock’tan soğuttular insanları desek yeridir. Ben yine de TNK’nin, Nekropsi’nin, Gece’nin, çok rocker olmasalar bile Pinhani’nin yaptığı yeni şeyleri merak ediyorum ama geri kalanlar konusunda radyoda duyar duymaz kanal değiştiriyorum desem yeri.

        Diğer Yazılar