Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BARCELONA maceralarıma kaldığım yerden devam edeceğim ama birkaç günlük Ibiza kaçamağımdan da bahsetmesem olmaz. Biliyorum, Ibiza denince burun büken, "Eskidi orası artık"

        diyen bir tayfa var. Hatta aynı tayfa Ibiza'yı kötü-leyip, bizim Bodrum'dan kalite olarak 4 kat berbat Mikonos sahillerini över! Valla sizin anlayışınız eğlence konusunda nedir bilmiyorum ama ben bu konuda da burnumdan kıl aldırmayıp Ibiza turumu yaptım. Barcelona'dan 40 dakikalık uçak yolculuğuyla geldiğim adada ilk olarak katamaranla sahil turuna katıldım. Ardından da akşamüstü partisi için La Plage de l'Elephant'a geçtim. Genelde yurtdışında kurulan "Burası Londra'nın Beyoğ-lusu", "Şurası Viyana'nın Etiler'i" gibi sözlerden çok hoşlanmam ama Ibiza'yı insan ister istemez Bodrum-Çeşme'yle karşılaştırıyor. Sahiller aynı bizimki gibi, akşamüstü partileri hâkim. Ama oradakiler biraz daha geniş kapsamlı tabii. Bir de kumsallarda üstsüz dans eden iri göğüslü hatunlar ve kaslı adamlar konusunda daha zengin. Yapılan müzik ise uç boyutlarda. Benim gittiğim akşamüstü partisinde Jason Bentley çalıyordu mesela. O çalarken sahneye dökülen meleklerin yanına gidip poz vermeden de geçmedim tabii. Adamı Los Angles'ta özel partilerde izleyebilmek için insanlar dolarlar saçarken Ibiza'da karşıma çıkınca küçük dilimi yutuyordum. Sahneden inince yanına gidip tebrik ettim, o da beni hiç durmadan ona eşlik ettiğim için kutladı ve geceye devam ettik.

        Ibiza'nın 'en'leri

        EN güzel beach Es Chave I et, te I efon bi I e çekmiyor, gayet ıssız, hiç temiz I enmemiş. Ama çıp I ak denize giren sayısı bir hayI i fazla. En iyi suşi B.For Sushi I de. Dekorasyonuna bayıldım buranın, verdikI eri rekI am Iar da oldukça seksi. Pizzanın en iyisi ise David's Ibiza'da. MakarnaIarının sosI arını ele geçirmek için ne I er vermezdim. Keçi peynirI i garnitürI eri de bir harika. Bun I arla işim olmaz, kal I avi bir yemek yemem gerekiyor derseniz o zaman size Restaurante Marc'-sı öneririm. Biraz tuz I u ge I ebi I ir hesap ama değer! Akdeniz mutfağının en güzel örneklerini bu-labi I irsiniz. Gece ku I übü olarak da Pacha hâI â çok popü I er. Benim gittiğim gece Bob Sinc Ia I r, Andy Baxter aynı anda çaI ıyordu. Önceki gece de David Guettatyı kaçırmışım mese Ia. Aynı gece gittiğim Space I de ise kulüp bö I ümünde Armin Van Buuren varken terasta Fedde Le Grand çaI ıyordu, akıl kaçırıcıydı, itiraf edeyim.

        DİKKAT DİKKAT

        BİR kere uçaktan iner inmez üstü açık bir cip kiralamak lazım. Çevre ciple gezmeye o kadar uygun ki, kendinizi deniz kenarında bir yerde safari yapıyormuş gibi hissediyorsunuz, değişik oluyor. Gelmeden önce yapmanız gerekenlerin başında ise iyi para biriktirmek geliyor. Çünkü kulüplere ve içkiye bol para gidiyor. Özellikle erkeklerin de sağlam vücut yapması şart gibi geldi bana. Dövüş filmlerinde gördüğünüz vücutlar yanıbaşınızda güneşlenirken kendinizi bir anda havluya sarınırken bulabilirsiniz, hoş olmaz. Ailelere tavsiyem ise, eğer Ibiza'ya gelmek gibi bir dâhice fikirleri varsa çocukları yanlarına almamaları.

        En moda kokteyl

        IBİZAI DA her barın en çok tüketi I en içkisi karpuz ve votkadan oluşan frozen. Ama bildiğimiz şekilde yapılmıyor. İyice soğutu Ian karpuz ilk önce uzun bir bardağa kesi I ip üzerine buz gibi votka ekI eyerek shaker'da sağ Iam bir şekilde sal Ianıyor. Tadı tabi I ki inanılmaz. Bizim tatil mekânlarında da başIasa ne güzel olur as I ında.

        Diğer Yazılar