Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        OZAN ÇOLAKOĞLU... Müzik dünyasına yön veren adamlardan biri... Popun heykeli dikilecek adamı Onno Tunç'sa, ondan yadigâr kalan bayrağı bu zamana kadar en iyi taşıyanların başında Ozan gelir. Bu kadar önemli biri olunca tabii ki sektörün önünde eğilip şarkılarını ona teslim etmesi normal. Tarkan ondan başkasıyla çalışamıyor resmen. Artık onun iş partneri gibi bir şey oldu. Bütün bu koşuşturma içinde kendine de bir albüm yaptı Ozan. Hafta başında albümü dinlemeye gittiğimde "Nasıl olsa çıkaramayacaksın, yine uzayacak" dedim, güldü. Bundan önceki Tarkan albümü bir sene gecikmeyle çıkmıştı hatırlarsınız.

        Çok şey bilmekten çok kurcalıyor Ozan ve tatmin olmuyor tabii her yaptığından. Hoş bu şekilde 'Ozan Çolakoğlu' olunuyor ama yine de işin seyirci tarafından bakarsak merak içinde bekliyoruz, olan bize oluyor yani... Bu albümde de Ajda, Sezen, Tarkan, Sertab, Gülşen, Göksel, tüm 'şarkıcı'lar toplanmış. Ajda, Tarkan'ın yazdığı 'Ben Yanmışım'la geliyor bu sefer. 'Yakar Geçerim' ne kadar Tarkan'lık bir şarkıysa, bu da o kadar Ajda'lık olmuş. Sezen Aksu şarkısının sözlerinde Meral Okay'ın sözlerinin de olduğunu duyunca anıyoruz onu. 'Gizli Aşk' isimli şarkının bir yerinde "Bu dünya aşktan anlamıyor" diyor Sezen ve ona katılmadan duramıyoruz. Sezen Aksu aranjesi yapmak konusunda Ozan da heyecanlı. "Onun bestelerini çok düzenledim ama ilk kez onun için bir şarkı yapmış oldum" diyerek heyecanını belirtiyor. 'Gizli Aşk' tam Sezen albümlerine göre, ağdalı bir balad. Bence en iyi şarkılardan biri de Gülşen'in 'Seyre Dursun Aşk'ı. Yazın çok dinleyeceğiz bu şarkıyı; hazırlanın!

        Dubstep'çi Tarkan!

        TAM DA geçen hafta 'Dubstep ülkemizde de yayılmaya başlıyor' konulu bir yazı yazmışken, Tarkan'ın şarkısı 'Aşk Gitti Bizden'in sonuna doğru rastladığım ritimler beni korkutuyor. Ama Ozan ustalığını konuşturup öyle bir yedirmiş ki onu kendi ritimlerine, itiraz edemiyorsunuz. 'Aşk Gitti Bizden' öyle bir şarkı olmuş ki, hiçbir şekilde itiraz edemeyeceksiniz zaten. Tarkan albümde bir de 'Hadi Bakalım'ı söylemiş, Ozan'ın dokunuşuyla daha eğlenceli bir hale gelen bu şarkı, yaz eğlencelerimizden eksik olmayacak.

        Tarkan, Gülşen ve merak edilenler...

        OZAN bir yandan kendi albümüyle uğraşırken diğer yandan Yalın ve Gülşen'in albümlerini bitirmeye çalışıyor. Yaz sonu da Murat Boz'un yeni albümü için stüdyoya kapanacak. Ardından da 2013 yılı albümü için Tarkan'a şarkılar yapmaya başlayacak. Maalesef görünürde Tarkan için bir Türk Sanat Müziği albümü yok! "Tarkan ilerisi için saklıyor bu hakkını, şimdi yeni şeyler üretiyoruz" diyen Ozan, bu hızlı trafikten tatil yapmaya vakit bulamıyormuş. En son geçen sene bir Gülşen konseri zamanında Bodrum'a gitmiş. "Gülşen'in sırtına yağ sürerken patladık, gazetelere düştük" diyor gülerek. "2 senedir beraber olduğumuzu söylüyorlar, hâlâ bıkmadılar" diye de altını çiziyor konunun. Şu an sevgilisi olmayabilir ama Dukan Diyeti'yle 12 kilo verdikten sonra çehresi değişen Ozan'ı bakalım bu albüm popülerliğinden sonra kim kapacak?

        Diğer Yazılar