Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çok değil, daha bir kaç ay önce engelli sporunun gelişmesi konusunda ülkemizde gözle görülür bir ilerleme olduğunu anlatmıştım. Hatta şöyle yazmıştım: “2016 Brezilya’da engelli sporcularımızın en yüksek katılımla madalya rekoru kıracaklarına eminim. Yaşadıkça içimizde diri tutmaya çalıştığımız kırmızı umutlarımız bunlar hatta zifiri karanlıkta bile.” Geçen hafta 3 önemli başarı haberi geldi. Ülkemizde düzenlenen İşitme Engelliler U21 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda hem erkeklerde, hem de kadınlarda Amerika’ya finalde kaybederek Dünya 2.’si olduk.

        Bayan Golbol Milli Takımımız, Finlandiya’daki Dünya Şampiyonası’nda 3. olarak, 2016 Rio Paralimpik Oyunları’na gitmeye hak kazandı. Güney Kore’de Dünya Erkekler Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası’nda Milli Takımımız 3. olarak büyük bir başarıya imza attı. Elbette daha alınacak çok yolumuz var elbette ama Çetin Altan’ın deyimiyle enseyi karartmaya da gerek yok...

        Gözle görünür bir başka gelişme de engelli futbolunda yaşanıyor. Burada sportif başarıdan daha çok başarılı projelerin nasıl da hayat bulacağını anlatacağım. Özellikle de medyada yer almamaktan şikayet eden tüm federasyon başkan ve yöneticilerinin kulak vermesini istiyorum.

        TFF’nin ”Türkiye Futbol Oynuyor” projesi kapsamında Başkan Yıldırım Demirören’in “dünya standartlarının üstünde engelli futbolu” vizyonuyla bugün tüm engelli futbolu kategorilerinde ligleri düzenlenen tek ülke Türkiye.

        2013 yılında TFF ile Görme Engelliler Spor Federasyonu stratejik işbirliği ile görme engelliler futbol ligi kuruldu. TFF’nin finansal desteğinin yanı sıra iletişim, pazarlama ve teknoloji sponsor arayışı sonucunda Turkcell ile işbirliği yapıldı. Hiçbir Avrupa ülkesinde olmadığı üzere artık ligimizin bir isim sponsoru oldu.

        Fatih Terim, Murat Boz, Acun, Mehmet-Selda Topal, Ali Gültiken, Bülent Korkmaz gibi bir çok ünlünün katıldığı ve gösteri maçı yaptığı lansman 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde yapılmıştı. Medya da bu lansmana büyük bir ilgi göstermişti. Turkcell yetkililerinden bu lansmanın TV haberlerinde ve yazılı medyada reklam eşdeğerini hesaplamalarını istedim. TV haberlerinin reklam değeri 2.491.858 TL, yazılı basındaki reklam değeri ise 768.034 TL. Yani 3 milyon 250 bin liralık bir değer oluşturulmuş. Bu da bize doğru projelerin doğru bileşenlerle daima medyada karşılığı olduğunu göstermektedir.

        Birkaç bilgi de TRT’den vereyim. Ülkemizin tek engelli spor programı ”Engelsiz Spor”u yapan TRT, 2013 yılından itibaren 20’si Ampute Süper Ligi olmak üzere tam 39 engelli futbol maçını canlı olarak yayınladı. TFF’nin koordinasyonunda yürütülen bu çalışmalarda gösterdikleri hassasiyet ve camialarını büyütme arzularından dolayı 4 Engelli Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, Birol Aydın, Demirhan Şerefhan ve Osman Arslan’ı kutluyorum.

        Geçtiğimiz günlerde Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, ekibiyle birlikte TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin’e gitti. Tekerlekli Basketbol Ligi’nin TRT’den canlı yayınlanmasında mutabakat yapıldı. Bu maçların yayını bu sezona yetişir mi bilmiyorum ama Baykan’ı da ön alan, federasyonlara yol açıcı ve aktif bir Genel Müdürlük tarzından dolayı kutluyorum.

        Diğer Yazılar