Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Lider Beşiktaş, Avrupa dönüşü Kayseri deplasmanında SAİ K.Erciyes karşısındaydı. Bizi yüksek tempoda ve seyir zevki veren oyunlara alıştıran Beşiktaş ilk yarı boyunca tutuk bir oyun sergiledi. Nedir bunun sebebi?

        Tutuk değil de tutuklu dersek daha doğru anlatmış oluruz. Zira Beşiktaş’ın atak olgunlaştıran ayakları Oğuzhan ve Gökhan Töre’ye ekstra önlemler alınmıştı. Zor durumdaki SAİ K.Erciyes doğal olarak rakibinin en etkili ve birbiriyle uyumlu ikilisinin bağlantısını kesmeye çalıştı. Anıl Karaer’in yakın oyunu zaman zaman Töre’nin etkili olduğu kanattan uzaklaşmasına neden oldu. İbricic ve Mandjeck de dönüşümlü olarak Oğuzhan’a yakın oynadılar. Böyle olunca konuk takım oyun üstünlüğünü almış olmasına karşın hücumda alıştığımız etkinliğine ulaşamadı. Buna karşın ikisi net, biri flu olmak üzere 3 gol fırsatı ürettiler. Az değildir.

        İlginç bir ikinci yarı oldu. Erciyes takımının daha etkin bir başlangıcı olduğunu ve Beşiktaş’ın tutukluluk halinin devam ettiğini söyleyebilir miyiz?

        Kısmen. Erciyes takımı biraz daha hücumu düşünerek başladı bu yarıya. Beşiktaş ise tutuklulukla birlikte biraz da yorgun görüntüdeydi. Öyle ki Atiba, Veli, Motta, Gökhan Töre ve Oğuzhan orijinal tempolarının altında kaldılar. Buna anormal diyemeyiz. Zira Beşiktaş, rakibinden 7 resmi maç daha fazla oynadı. Buna ve devre başında 1-0 geriye düşmesine rağmen oyunda kalmayı başaran bir takım izledik. Üstelik Töre’nin kırmızı kartla çıkması ve neredeyse son yarım saati eksik oynamasına rağmen iki gol bularak öne geçmeyi de başardı. Başı döndüğü için ilk yarıda oyundan çıkan golcüsü Olcay’ın yerine giren Kerim Frei’ın baş döndürücü oyunu ve iki golü, maçı konuk takıma getirebilirdi. Üstelik farkı artırma şansları da gelmişti. Ancak Erciyes takımının oyunu bırakmaması ve Beşiktaş’ın öne geçtikten sonra etkili kapanamaması; ev sahibine de fırsatlar getirdi. Biri uzatmalarda gelen 2 gol maçın sonucunu belirledi. Son bölümde Atiba’nın orta alanda savunma anlamında yalnız kalması konuk takımın dezavantajıydı. Her şeye rağmen Beşiktaş’ın maç içinde gelişen ekstra durumlara karşı negatif reaksiyonlar verdiğini söyleyemeyiz. Erciyes gibi diri ve sert takımlara karşı yorgun oynamak bir handikaptır. Eksik oynamak daha büyük handikaptır.

        Önümüzdeki hafta Fenerbahçe derbisi var. Bu maç öncesi bozulan moral ve Töre’nin oynamayacak olması nasıl etki yapar?

        Moral konusunu açmadan kapatalım. Psikolojik hazırlık gerektirmeyen bir maç bekliyor Beşiktaş’ı. Bu konuda sıkıntı olmaz. Ancak Töre’nin oynamayacak olması hücum rotasyonunu daraltır ve olumsuz etkiler.

        HER ŞARTTA SEYİRLİK

        Beşiktaş’ın kazansa da kaybetse de her maçı seyirlik. Tempo var, pozisyon var, futbol var.

        TÖRE’YE YAKIŞMADI

        Gökhan Töre ne dedi de atıldı bilemeyiz. Ama nereden bakarsak bakalım düşüncesizce.

        Diğer Yazılar