Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İlk yarı F.Bahçe açısından nasıl geçti?

        Fenerbahçe, ilk yarının sonuna doğru yüksek tempoya çıkmış ve oyun kalitesini de yükseğe çıkarmıştı. Tam ritmini bulmuşken devre arası geldi. Kasımpaşa karşısında 3 de önemli eksik vardı. Buna rağmen çok etkileyici bir oyunla rahat bir galibiyet aldı. İlk 15 dakikaya bir parantez açmalıyız. Topu, oyunu ve sahayı çok iyi kontrol etti. Rakibine hiç pozisyon vermedi. Maçın temposunu kendi orijinal temposunda tuttu ve ayrıca da hazırlanış olarak çok şık bir gol attı. İlk golde Meireles ve Emenike atağı olgunlaştıran, Diego ise asisti yapan oyuncuydu. Kuyt’ın şık gol vuruşunu da paranteze dahil etmeliyiz. Golden sonraki yarım saat topun kontrolü Kasımpaşa’daydı ancak oyunun ve sahanın kontrolü tamamen Fenerbahçe’deydi. Bu çok önemlidir. Bu yarım saatte sahasına çekildiğinde canlı, dengeli ve kuvvetli bir takım savunması izledik. Ayrıca gol olmasa da kalabalık, etkili ve caydırıcı kontrataklar yaptı. Kısacası; ilk yarı hem 0-0’ı hem de 1-0’ı çok başarılı oynayan bir Fenerbahçe vardı diyebiliriz.

        İkinci yarıda nasıl bir maç izledik?

        Tabelada 0-1 yazıyor, rakip Kasımpaşa ve deplasmandasınız. Ama koca 45 dakikada Fenerbahçe, 6-7 net gol pozisyonu üretti, iki güzel gol attı, oyunu da kontrolünden 2-3 dakika dışında hiç çıkarmadı. Rakibine de kale önünde bir kez şans verdi. İkinci gol hazırlanış olarak yine şıktı. Atağı sol bek Hasan Ali başlattı, Diego olgunlaştırdı ve sağ bek Gökhan Gönül, atağın finalini Kuyt’a adeta boş kaleye penaltı attırırcasına yaptı. Gökhan sadece Fenerbahçe’nin değil ligimizin de fark yaratan oyuncularından biri olmaya devam ediyor. Caner’in golüyle de Fenerbahçe’nin güzel oyunu 3-0’lık galibiyetle perçinlendi. Özetlersek; Fenerbahçe en iyi deplasman maçını oynadı. Makul bir tempo, emniyetli bir savunma, hazırlanış olarak şahane iki gol ve üç eksikle alınan 3 puan. Konuk takım için gövde gösterisi yaptığı bir açılış oldu. Ligin ilk yarısının sonunda bıraktığı yerden bir adım ileride olduğunu söylemeliyiz. İsmail Kartal devre arasını çok başarılı geçirmiş. Tebrik edilmeli.

        Kasımpaşa için ne söylenebilir?

        Bildiğimiz durgun su. Kalite var, tempo yok. Yaratıcı oyuncu var, tepki yok. Kişiliğine çok saygı duyduğum Şota, tepkisizliğe çare bulamıyor. Zira kendisi de hakem kararları dışında tepkisiz bir teknik adam görüntüsü veriyor.

        KONTROLÜ BIRAKMIYOR

        F.Bahçe, top kullanırken tehlikeli bir takım. Daha da önemlisi, top rakipte olsa bile oyunun ve sahanın kontrolünü bırakmayan dengeli bir oyuna imza atmış olması.

        DİEGO DAMGASINI VURDU

        Diego, ilk ve son golün asistini yaparken ikinci golde de atağı olgunlaştıran isimdi. Gökhan ve Kuyt ile birlikte maça damgasını vuran adam oldu.

        Diğer Yazılar