Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beşiktaş, lider Fenerbahçe’nin puan kaybetmesiyle daha kritik hale gelen bir maç oynadı. Rize deplasmanında nasıl bir Beşiktaş vardı?

        İlk yarıyla başlayalım. Birbirinden çok kalın çizgilerle ayıramayacağımız 3 periyot izledik ilk yarıda. İlk 15 dakika oyun üstünlüğü sahibini bulamadı. Denge gördük. İkinci 15 dakikada Rize takımı baskı yaptı. 3-4 korner ve 1-2 kenar serbest vuruş kazandıkları bölümde üstün görünseler de topu kale önüne getirdiklerini söyleyemeyiz. Devrenin son 15 dakikasında ise Sosa’nın ilk yarım saate göre daha hareketli olduğunu gördük. Özellikle Serdar’ın bindirmelerine topla dönmesi sağ kanadı hareketlendirdi. Ancak Beşiktaş’ta kale önüne kalabalık gidemedi. Bu bölümde Sosa arkasındaki ikiliden biraz daha destek alabilseydi verimi artabilirdi. Özetlersek; özellikle pozisyon yorumcuları açısından kısır bir ilk yarı izledik diyebiliriz. Sebebi sahaya bakınca görülüyordu. Rize’de Kıvanç ve Slyvestre, Beşiktaş’ta ise Veli kendi takımları ataktayken de stoperlerin önünü boşaltmadılar. Böyle olunca iki takım da bitiremedikleri atakların dönüşünde kontratak yemediler. Hızlı hücum etmeden iki takımın da pozisyon üretme şansı yoktu. Zira iki takım da orta sahada rakibe yakın oynuyordu.

        İkinci yarı bambaşka bir oyun oldu. Neden?

        Sosa maçın hikayesini bireysel becerisiyle değiştiren oyuncu oldu. Kalabalık savunmayı aşamıyorsanız bire bir oynama becerisi olan oyuncuların ayakları daha kıymetli hale gelir. Sosa birkaç kişiyi oyundan düşürdükten sonra Demba Ba’yla duvar pası yaparak Rize savunmasının arkasına geçmeyi başardı. Açısı daralmasına karşın golü attı. Bu golle ilk yarıdaki sıkışık oyun yerini aksiyonu bol bir maça bıraktı. İlk 1 saattin aksine 59-65 arası tam da pozisyon yorumculuğuna bol malzeme verdi. Sosa’nın golünden 5 saniye sonra Kıvanç kırmızı kartla atıldı. 3 dakika sonra Eren’in uzun ortasında Tolga en iyi yaptığı şeyi, yüksek-yan topu alamayınca Sercan boş kaleye golü attı. Durum 1-1’e geldikten 3 dakika sonra da Koray atılınca Rize takımı son 25 dakikayı 9 kişi oynamak zorunda kaldı. 6 dakikada 2 gol ve 2 kırmızı kart. O 6 dakikada Sosa dışında kimse oyunun kendi hikayesine dokunamadı. Son bölümde Beşiktaş tamamen oyunu rakip sahaya yığdı. Ancak yine de kale önü net fırsatı üretemedi. Kurduğu baskı bir şekilde gol getirecekti. Zira her saniye rakibini daha da kalesine doğru itti Beşiktaş. Bitime 3 dakika kala gelen penaltıyı Demba Ba yine buz gibi kullandı ve Beşiktaş’ı tekrar liderliğe taşıdı.

        Liderliği geri alma olasılığı baskı yaratıyor mu?

        Olağandışı bir baskı hissetmedim sahada. Ancak daha üretken olmanın yolu bulunmalı. Cenk ve Mustafa’nın sağlam olmaları çok önemli. Zira uzun periyotta santrfor hamleleri daha da önem kazanacak.

        SOSA FARKI

        5 numarayı giyse de 10 numaralı pozisyonun oyuncusu Sosa, bir 10 numaranın birkaç numarası olması gerektiğini ilk golde gösterdi. Sıkışan oyunlarda bireysel beceri desteği almadan şampiyon olamazsınız.

        CENK VE MUSTAFA SAHADA OLMALI

        Cenk ve Mustafa son yarım saati Ümraniye’de TV’den izlediler. Oysa sağlam ve sahada olmaları gerekiyor.

        Diğer Yazılar