Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kanal 35 televizyonu dört ay önce yılların tecrübeli gazetecisi İbrahim Akbulut’u genel müdürlüğe getirdi. Akbulut’un göreve gelmesiyle atağa kalkan kanal, her konuda olduğu gibi sporda da büyük atılımlar yaptı. Göztepe futbol ve Orkide Gediz Üniversitesi basketbol takımlarının maçlarını naklen yayınlayan Kanal 35, Pınar Karşıyaka’nın Eurocup maçlarını da canlı vermek için girişimde bulundu, ancak onların son anda TRT ile anlaşmaları üzerine bu çalışmalar olumsuz sonuçlandı.

        Bunun yanında birçok spor programı hazırlayan kanal, basketbol için de her salı 21.00 ile 23.00 arası yayınlanmak üzere ‘Son Periyot’ isimli bir program hazırladı. Deneyimli spor spikeri, aynı zamanda kanalın haber koordinatörü Sercan Günay tarafından hazırlanan programda ben de yorumcu olarak yer alıyorum. Dün yayınlanan ilk programda konuğumuz İzmir ve Türkiye basketbolunun en büyük duayenlerinden biri olan Atakan Karakaplan’dı.

        Basketbol oyunculuğu, antrenörlüğü, milli takım coachluğu ve federasyon yöneticiliği gibi çok önemli görevlerde İzmir’i temsil etmiş Karakaplan’la birlikte olunca Karşıyaka ve diğer konuları konuşmaya doyamadık. Son periyot ismi de tam isabet bence. Eski basketbolculardan arkadaşım Mehmet Çallıoğlu’na ne zaman bir basketbol maçı seyredelim desem bana ‘Sen seyretmeye başla bana son periyotta haber ver’ der.

        Hakikaten maçların yüzde sekseni son periyota denk gelir ve bu periyotta heyecan son haddine ulaşır. Birkaç sene öncesine kadar Ali Ergöçmez ile Ediz Baksı’nın yaptığı Smaç’ın sona ermesinden sonra doğan basketbol programı eksikliğini Ege’de bitireceğine inandığım bu yayının bölgemiz için faydalı olacağına inanıyorum.

        Ancak bu konuyla ilgili sevgili arkadaşım deneyimli spor gazetecisi Çağlayan Sueli’nin ne düşüneceğini merak ediyorum. Nedeni de şu. Bir Göztepe futbol maçını Kanal 35’in canlı yayınlamasının ardından spor müdürümüz Erhan Hartaç’ın sosyal medyada yaptığı ‘Bize bu maçı seyrettiren kanala teşekkür ederim’ yorumuna ‘Bizi maç yayınlarıyla uyutuyorlar’ cevabı vermişti.

        Bir spor adamının bu düşüncesi birçok kişi gibi bana da ters gelmişti. Şimdi sevgili Çarli, bizim için de böyle düşünmez inşallah.

        Yol kazası erken geldi

        Geçen haftaki yazımda Pınar Karşıyaka’nın yoğun maç trafiği içinde bir takım beklenmeyen sonuçlar almasının doğal olduğunu ve bunların takımı olumsuz etkilememesinin gerektiğine dikkat çekmiştim. Nitekim geçen hafta Karşıyaka Arena’da oynanan Eurocup karşılaşmasında grubun zayıf takımlarından PAOK’a iki uzatma sonunda kaybettiler. Bu yenilgi önemli değil, telafisi mümkün, grupta daha çok maç oynanacak. Nitekim teknik heyet ve oyuncular bu maçtan fazla etkilenmemiş ki hafta sonu Eskişehir’de zor bir deplasmandan rahat galibiyetle döndüler.

        Diğer Yazılar