Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu akşam Karşıyaka Arena’da tarihi bir maç var. Pınar Karşıyaka, Avrupa’nın iki numaralı kupası Eurocup’ta ilk maçı İspanya’da 10 sayıyla kazanan Gran Canaria karşısında rövanş maçına çıkacak.

        11 veya üstü sayıyla karşılaşmayı kazanıp tarihinde Avrupa kupalarında aldığı en büyük başarıya imza atacak.

        Ve tabi şampiyonluk yolunda önemli bir adım atmış olacak.

        Maç 20.45’te başlayacak ve TRT Spor ile Eurosport 2’den canlı olarak yayınlanacak.

        Tüm Türkiye’nin kalbi Karşıyaka ile birlikte atmakta. Haydi Kaf-Kaf bir zafere daha imza at.

        Büyükşehir ve Bostanlı İkinci Lig’e doğru

        3. Lig’de normal sezon, geçen hafta sona erdi. 12’şer takımdan oluşan 2 grup, çift devreli lig usulü oynadıktan sonra ilk 8 takım arasına girenler, Play-Off oynama hakkını kazandılar. İlk sekize girenler karşı grubun takımlarıyla 1-8, 2-7, 3-6, 4-5 olarak eşleştiler. Eleme usulü 2 tur oynadıktan sonra ilk dörde kalan ekipler, daha sonra belirlenecek iki tarafsız şehirde lig usulü çift devreli karşılaşarak ikinci lige çıkacak 2 takımı belirleyecekler.

        Şampiyonluğun önemli adayları iki İzmir ekibinden Bostanlıspor B Grubu’nu 2. bitirerek A Grubu 7.’si Muğla Ormanspor’la eşleşirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi A Grubu 6.’sı olarak B Grubu 3.’sü Bursaspor’la eşleşti.

        Ayrıca A Grubu’nu 11. sırada bitiren Kuşadası Gençlik, Melikgazi Belediyesi ve Üçüncü Lig’den gelecek 2 takımla birlikte Play-Out oynayarak kümede kalmaya çalışacak.

        Bu sezon başarılı bir sezon geçiren Bostanlıspor ile inişli çıkışlı bir grafik gösteren İzmir Büyükşehir dörtlü finalin en büyük adaylarından. Seneye 2. Lig’de iki İzmir takımı daha izleyebiliriz.

        Hesaplar karışık

        İkinci ligde normal sezonun bitmesine 8 hafta kala Play-Off ve kümede kalma mücadelesi iyice kızıştı.

        İlk sekiz takımın yer alacağı Play-Off için 6 takım hemen hemen belli olmuşken, son iki bilet için 5 ekip kıyasıya yarışa girdiler.

        Bu 5 takımın üçü İzmir ekipleri Gelişim Koleji, Socarspor, Orkide Gediz Üniversitesi olurken, diğer iki takım Yeşil Giresun Belediyesi ve Adanaspor.

        Geçen hafta Gelişim Koleji Kayseri deplasmanında Mondi Melikşah’ı yenerek bir adım öne geçerken, Orkide Gediz Üniversitesi İzmir’de Mersin Büyükşehir Belediyesi maçı da dahil oynadığı son 5 karşılaşmanın dördünü kaybederek şansını zora soktu.

        Düşme hattında ise son sıradaki Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kurtulması zor gözüküyor.

        Fakat fikstüre bakıldığında onların da şansları olduğu açık.

        Diğer düşme adayları olan Afyonkarahisar Belediyespor, Pertevniyal, İstanbul D.S.İ. ve Era İTÜ arasında müthiş bir çekişme var.

        Son 8 haftada zorlu fikstürün beklediği Afyonkarahisar Belediyesi bunun altından kalkarak seneye de 2. Lig’de yoluna devam edecektir.

        Diğer Yazılar