Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Okulların tatile girmesiyle çocuklarımız da boşluğa düşüyor. Ailelerin çocuklarını özellikle spora yöneltmeleri gerekir. Spor yapan çocuk fiziksel olarak kendini geliştirir, disiplin kazanır ve iyi arkadaşlıklar kurar.

        Yaz kampları çocukların gelişmesine büyük katkıda bulunuyor. Bundan 30 yıl önce Amerika’da yaşayan ablam 8 yaşındaki kızını on günlüğüne yaz kampına gönderdiğinde çok şaşırmıştım. Bana orada her çocuğun mutlaka bir yaz kampına katıldığını, kısa zamanda Türkiye’de de böyle olacağını söylediğinde pek inanmamıştım.

        Hakikaten Türkiye’de yaz kampları çok popüler oldu. Biz de Celal Arısan- Osman Savran Basketbol Okulu olarak yıllarca yaptığımız yaz kamplarında açık olarak gördüm ki çocuklara çok faydası oluyor. Bir hafta boyunca ailesinden uzak kalan çocuk, kendi işini yapmayı, zamanında aktivitelere katılmayı, yemek alışkanlığı kazanması gibi özelliklerle olgunlaşarak evine dönüyor.

        ÇEŞME’YE TAŞIYORUZ

        Biz de İzmir’de Atatürk Lisesi spor salonunda devam eden Celal Arısan – Osman Savran basketbol okulunu, yaz tatilinin başlamasıyla birlikte Çeşme’ye taşıyoruz. Türkiye’nin turizm kalbinin attığı Çeşme’de yazın basketbola büyük ilgi oluyor. Türkiye’nin her yerinden gelen çocuklar yaz boyunca basketbol oynayarak fiziklerini geliştiriyorlar, aynı zamanda kışın devam ettikleri takımlarına ilerlemiş olarak dönüyorlar. Çeşme yazın sadece turizm olarak değil, spor olarak da gençlerin çok faal oldukları bir belde. Her çeşit sporu yapabileceğiniz çok sayıda tesis bulunmakta.

        ————

        NBA DRAFTLARI

        Her sezon sonunda NBA’de (Ulusal Amerika Basketbol Ligi) draft edilecek oyuncuların seçilmesi merakla beklenir.

        Draft NBA’de bulunan takımların belli kurallar dahilinde oyuncu seçmesi sistemidir. NBA seçmelerine girebilmek için konulan belli şartlar var. Girecek oyuncu en az 19 yaşında olmalıdır. Amerika dışından oyuncular 22 yaşında girdiği yılki seçmelerde otomatik olarak seçilebilirler.

        İsteyen oyuncular ise daha önceden seçmelere girebilirler. Draftlarda seçilen ilk Türk oyuncu, 1998 yılında Houston Rockets tarafından birinci tur 18. sıradan seçilme başarısını gösteren Mirsad Türkcan oldu.

        2011 yılında 3. sıradan Utah Jazz tarafından seçilen Enes Kanter, NBA tarihinde en yüksek sırada draft edilen Türk oyuncusudur.

        Bu yıl NBA draftlarına 7 Türk oyuncusu katılacaklarını açıkladı. Bunlar Kenan Sipahi (Pınar Karşıyaka), Egemen Güven (Pınar Karşıyaka), Metecan Birsen (İstanbul BŞB), Emircan Koşut (Anadolu Efes), Berk Uğurlu (Fenerbahçe), Ege Arar (Galatasaray Odeabank) ve Furkan Korkmaz (Anadolu Efes) idi.

        Ancak açıklanan lise ile katılanların sayısı aynı paralellikte değildi.

        Bunların arasında yalnız Furkan Korkmaz draftlara katıldı. O da yeşil odaya davet edilmeyince seçmelerden erken döndü ve Milli takımla çalışmalara başladı.

        Yeşil oda draft öncesi üst sıralardan seçilmesi beklenen oyuncuların isimlerinin anons edilmesini beklediği bölümdür.

        Geçen yıllarda 20-25 oyuncu davet edilirken, bu yıl bu bölüme 16 kişi seçildi. Amerika dışından sadece 2 oyuncu (Wade Baldwin, Vanderbilt ve Dragan Bender, Maccabi Tel Aviv) yeşil odaya davet edildi.

        Diğer Yazılar