Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Türkiye Süper Ligi 8 Ekim’de başlayacak. Takımlar kadrolarını kurarak hazırlıklara başladılar. İzmirli basketbolseverlerin gözü, kulağı şehrimizin göz bebeği Pınar Karşıyaka’da. 2014-2015 sezonunu Lig şampiyonluğu ve Cumhurbaşkanlığı kupaları ile kapatıp büyük bir başarıya imza atan ekip, geçen sezon tarihinin en yüksek bütçesine sahip olmasına rağmen, Euroleague’den ilk turda, Eurocup’tan ilk 16’larda, Türkiye kupasından yarı finalde, ligden çeyrek finalde elenince taraftarlarına hayal kırıklığı yaşatmıştı.

        Bunlar sporda yaşanabilecek şeyler. Her takım sürekli başarılı olacak diye bir şey yok. Ancak bana göre asıl sorun yıl sonunda bütçeyi tutturamayıp, gelecek sezona borçlu girmek. Bu sorun sponsor Pınar’ın da bütçeyi azaltmasıyla daha büyük bir handikap olacağı düşünülünce, haliyle Karşıyaka sevdalılarını bir endişe kapladı. Ancak bu problem belki de yıllardır yapılan bir hatayı düzeltmeye yardımcı olacak. Son senelerde dış transferler yüzünden bir türlü altyapıdan gelen oyuncuları takımda oynatamayan Pınar Karşıyaka, bu sezon mecburen kendi yetiştirdiği genç oyunculara yer verecek. Bu da büyük olasılıkla İzmir ekibinin geleceği açısından çok faydalı olacak.

        YENİ YABANCILAR

        Bu sene dış transferde yalnız Trabzonspor’dan Erdi Gülaslan’ı alan Pınar Karşıyaka 6 yeni yabancı alarak geçen sezondakilerin tümünü değiştirdi. Yeni yabancıları kısaca incelemekte yarar var.

        J’Covan Brown: 1990 doğumlu, 1.88 boyundaki Amerikalı oyun kurucu geçen sezon Türk Telekom’da başlayıp, daha sonra Yunanistan’ın AEK takımında tamamladı. AEK’da oynadığı son Play-Off maçlarında 12.2 sayı, 3 rebound, 3.6 assist ortalamaları tutturdu.

        Kevin Dillard: 1991 doğumlu, 1.83’lük oyun kurucu daha önceleri sırasıyla VEF Riga, Pau-Orthez, Cholet, Apollon formaları giymiş. Geçen sezon Belçika’nın Antwerb Giants ekibinde tamamlayan oyuncu 6 maçta 16.2 sayı, 4.3 asist ortalamalarıyla oynadı. Dajuan Summers: 1988 doğumlu,2.03 boyundaki forvet oyuncu 2009 yılında Detroit Pistons’da başlayan NBA kariyerine 4 sene devam etti. Daha sonra Avrupa’da Montepaschi Siena, Budivelnik Kiev ve Gran Canaria takımlarında oynadı.

        KALİTELİ İSİMLER

        Josh Boone: 2.08 boyunda, 1984 doğumlu oyuncu 4-5 pozisyonunda oynuyor. NBA patentli oyuncu geçen yıl oynadığı Rusya’nın Khimki takımında 13.3 sayı, 6.3 rebound, 1.1 blok ortalamaları tutturdu.

        Mateusz Ponitka: 1.98 boyunda, 1993 doğumlu Polonyalı forvet geçen yıl oynadığı ülkesinin Zielona Gora takımında lig şampiyonluğunu kazanırken MVP seçilmeyi başardı.

        Brent Petway: 2.05 boyunda, 1984 doğumlu oyuncu 4 numara pozisyonunda oynuyor. Geçen sezon İtalya’nın Dinamo Sassari takımında oynayan Petway 2010 yılında Harlem ekibinde yer aldı.

        6 yabancılı ligde takımların başarısı genellikle yabancı oyuncuların performansına bağlı. Şu anda görünen Karşıyaka’nın yabancılarının kaliteli olduğu. Gençler katkıda bulunduğunda muhteşem seyircinin de desteğini eklersek Pınar Karşıyaka fırtına gibi esebilir.

        Diğer Yazılar