Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Liglerin başlamasına az bir süre kaldı. Takımlar hızla son hazırlıklarını yapıyorlar. Yeni transferlerin takıma adaptesi için çaba sarf ediyorlar. Bu hazırlık devresinde bol bol maç oynuyorlar. Oynanan hazırlık karşılaşmalarında antrenörler her oyuncusuna fazla süre verip, onların kapasiteleri hakkında fikir sahibi oluyorlar. Hazırlık maçlarında alınan sonuçlar önemli değildir. Bu müsabakalarda antrenörler maçı kazanmayı hedeflerlerse hata ederler. Tam aksine hazırlık maçlarında kötü sonuçlar alan takımlar daha fazla konsantre olup nerelerde hata yaptıklarını görebilirler.

        Bizde taraftarlar ve yöneticiler hazırlık maçlarında alınan sonuçlara gereksiz önem veriyorlar. Halbuki antrenörün takımın son oyuncusuna kadar oynattığını ve aşırı kondisyon yüklemesi nedeniyle oyuncuların tam randıman verememesini dikkate almıyorlar.

        DUMLUPINAR GİTTİ

        Nitekim geçenlerde daha lig maçları başlamadan İzmir’in Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) takımlarından Urla Belediyesi, hazırlık karşılaşmalarında başarısız sonuçlar alması nedeniyle antrenör Cenk Dumlupınar’ın görevine son verdi. Oysa geçen sezon ortasında son sıralarda takımın başına gelmiş ve onun göreve gelmesinden sonra bir çıkış yakalayan Urla Belediyesi Play-Off’lara kalmayı başarmıştı.

        Cenk Dumlupınar İzmir’in en değerli antrenörlerinden biridir. Akademik açıdan da büyük bir kariyeri olan Dumlupınar görevine son verildikten sonra, yayınladığı veda mesajında her zamanki centilmenliği ve zarifliğiyle hiç kimseye kırılmadığını belirtti, herkesi Urla Belediyesi kadın takımını desteklemeye davet etti. Şimdi Urla Belediyesi yöneticileri takımın başına geçen sezon Osmaniyespor kadın takımını TKBL’den Bilyoner.com Kadınlar Basketbol ligine çıkarmayı başaran Mehmet Özkan’ı getirdi. Belli ki o da geçen yıl takımını şampiyon yaptığı halde dışlanarak haksızlığa uğramış. Umarız yeni takımını da TKBL’de şampiyon yapar.

        KUPA MESAİSİ BAŞLADI

        Türkiye Basketbol Ligi özellikle Süper Lig’de 6 yabancı kararından sonra Türk oyuncuların takımlarında süre alamamasından dolayı buraya transfer olmaları nedeniyle çok kaliteli bir hale dönüştü. Bu hafta Antalya’da oynanan federasyon kupası maçları takımlar için sezonun başlamasına bir hafta kala son rötuşları yapma fırsatı da temin ediyor. Statüye göre 6 takımdan oluşan 3 grup lig usulü karşılaşacak ve gruplarında ilk ikiye girenler final grubuna kalacak. Daha sonra oynanacak final grubu 3 takımlı 2 grupta lig usulü oynayacaklar ve birinciler final oynayıp şampiyonu belirleyecekler. Salı günü başlayan müsabakalar büyük bir çekişme içinde 3 salonda devam ediyor. Maçların tamamını TBFTV canlı yayınlıyor. 6 günde 5 maç oynayacak takımların antrenörlerinin bazıları programın çok sıkıştırıldığı ve bu üst üste oynanacak karşılaşmaların sakatlıklara yol açması açısından tehlikeli olduğunu savunuyorlar.

        Diğer Yazılar