Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yıllardır sezon öncesi düzenlenen Pınar Cup hazırlık turnuvası bu yıl Pınar Cup Tahir Türetken adıyla yapıldı. Tahir Türetken Karşıyaka spor kulübünün her kademesinde başarıyla yöneticilik yapmış bir Karşıyaka sevdalısıdır. 1970 yılında Karşıyaka minik takımında basketbola başladığımda, o gün basketbol şube başkanı olan Tahir ağabeyle başlayan beraberliğim bu güne kadar hiç kopmadan devam etti. Basketbol şube, kulüp ve divan kurulu başkanlığını yıllarca başarıyla yürüten Türetken, şu anda da divan kurulu onursal başkanıdır.

        Görev aldığı her seviyede başkanlık payesinin ona verilmesi, kendisinin ne kadar sevilip ve güvenilir olduğunun bir kanıtı olduğu gibi, liderlik vasfına sahip olan kişiliğinin de göstergesidir. Bu kadar başarılı ve ünlü olmuş bir kişinin karşılaştığı her şahsa güler yüzle davranıp hatır sorması da ne denli mütevazi karaktere sahip olduğunun delilidir. 1974 yılında Türkiye gençler şampiyonu olduğumuzda bize verdiği plaket ve dolma kalem takımını hala büyük bir gururla saklamaktayım.

        PINAR 1. OLDU

        Geçen yıllarda 4 takımla düzenlenen turnuva bu sezon Pınar Karşıyaka, Yunanistan’ın Paok ve Best Balıkesir ekiplerinin katılımıyla 3 takım arasında 26-28 Eylül tarihleri arasında yapıldı. Lig usulü oynanan karşılaşmalar sonunda 2 maçını da kazanan Pınar Karşıyaka şampiyon olurken Paok’u yenen Best Balıkesir 2. sırayı aldı. Güçlü takımlar oynadıkları bu zorlu maçlarla bu hafta başlayacak lig için son rötuşlarını da yapma fırsatı buldular.

        Pınar Karşıyaka, Best Balıkesir ile oynadığı karşılaşmada hafif sakatlıkları bulunan Brent Petway ile Joshue Boone’u riske etmezken Paok maçında bu 2 oyuncuyu da denemek fırsatını buldu. İzmir ekibinin antrenörü Markoviç bu maçlarda şans verdiği genç oyuncular Egemen Güven, Mert Celep, Görkem Doğan ve Alp Karahan’dan sezon içinde verim alabileceğini gördü. Özellikle Egemen bu yıl patlama yapacağının sinyallerini verdi.

        Bu güzel turnuvaya Tahir Türetken’in adını da vererek onu hem onurlandıran, hem de bir kez daha anılmasını sağlayan Pınar Karşıyaka basketbol şube yönetimini ve Pınar şirketi yöneticilerini canı gönülden kutluyorum.

        Bu olayla İzmir sevdalısı sevgili Sancar Maruflu ağabeyimin bir savı aklıma geldi. Maruflu her zaman kişilerin öldükten sonra değil, yaşarken anılmaları gerektiğini savunur.

        Benim de sonuna kadar katıldığım bu fikrine Pınar Cup Tahir Türetken ismi cuk oturmuş. Gerçi geçen yıllarda Karşıyaka Büyükşehir Belediyesi Demirköprü’de bir parka Tahir Türetken adını vererek aynı duyarlılığı göstermişti.

        ‘Şampiyonlukta etken Tahir Türetken’ sloganı boşuna çıkmamıştır. Sağlıkla daha nice yıllara sevgili Tahir ağabey....

        Çınar ailesi’nin ikinci bebeği

        Pınar Karşıyaka’nın başarılı genel menajeri Selim Çınar’ın ikinci çocuğu Melis geçen hafta dünyaya geldi. Sevgili Selim, anne Bengü ve ağabey Batu’yu tebrik ediyor, Melis’e sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

        Diğer Yazılar