Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçen perşembe akşam saatlerine doğru Karşıyaka sevdalısı eski basketbol şube başkanı Ateş Özerk aradı. Sesi çok heyecanlı geliyordu. ‘Osman, gazetedeki yazın ses getirdi. Beni belediyeden aradılar, şampiyon takımların formalarını salona asmakla ilgili projeme destek olacaklarını bildirdiler’ dedi. Ben de heyecanlanmıştım. Geçen hafta A. Efes’in Aydın Örs’le başlattıkları forma emekliliği projesinin güzelliğine değinmiş, Karşıyaka’nın da böyle bir uygulamaya imza atması gerektiğini belirtmiştim.

        FORMALAR SALONA

        Hatta Ateş ağabeyin böyle bir girişimde bulunduğunu, fakat belediye yetkilerinden yeterli desteği bulamadığını yazmıştım.

        Bu yazıyı belediye yetkilileri okumuşlar ki aynı gün büyük bir duyarlılıkla Ateş Özerk’i arayıp, bu güzel projeyi hayata geçirmeye hazır olduklarını bildirmişler. Çok tecrübeli ve değerli bir spor adamı olan belediye başkan yardımcısı Murat Özel ile Karşıyaka Spor Kulübü’ne yıllarca büyük emeği geçmiş Ahmet Diker’in görev aldığı bir ortamda bunun tersi bir tutum olamazdı zaten. En kısa zamanda şampiyon takımlarımızın formalarının Mustafa Kemal Atatürk Spor Salonu’na asılmasını bekliyoruz. Çok güzel bir vefa örneği olacak.

        KONAK’TA BU YOK

        Emeği geçecek herkese çok teşekkürler. Bu olayın benim için de büyük önemi var. Demek yazılarım okunuyor ve ses getirebiliyor. Tabi okuyanın duyarlılığı da önemli.

        Karşıyaka Belediyesi yetkililerinin duyarlılığını maalesef Konak Belediyesi’nde göremiyoruz. Defalarca Alsancak’ta gençler için spor alanları yapılması gerektiğini yazdığım halde gelişme olmuyor. Bu moralle konuyu bir daha gündeme getireyim. Karşıyaka’nın her tarafı basketbol, tenis, futbol ve voleybol sahaları ile doluyken Alsancak’ta maalesef spor alanları yok denecek kadar az.

        İSTENİRSE YER BULUNUR

        Birkaç okulun bahçesindeki spor alanları da otopark olarak kullanıldığından veya okul yöneticileri tarafından izin verilmediğinden kullanılamıyor. Daha önce yüz yüze konuştuğum belediye yetkilileri yer bulamadıklarını söylediler. Fakat benim ilk aklıma gelen yerler Kültürpark fuar alanı, Kordon’un liman tarafında sonu ve Atatürk Spor Salonu’nun önü. İstendikten sonra birçok yer bulunabilir.

        GENÇLERİ KURTARIN

        Hele Atatürk Spor Salonu’nun önünde yılın en fazla 15 günü kullanılan plaj voleybolu sahasına akıl sır ermiyor. Etrafında yaşayanların binlerce imza toplayarak şikayetlerini bildirmelerine rağmen yetkililerin bir önlem almamaları inanılacak gibi değil. Bu alanda eskiden çok sayıda pota vardı ve tüm Alsancaklılar burada spor yaparlardı. Bakalım Konak Belediyesi Alsancaklı gençleri kafe ve barlardan kurtarıp, spor sahalarında zaman geçirmelerini sağlayabilecek mi?

        Diğer Yazılar