Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yeni basketbol il temsilcileri geçen hafta belirlendi. İl temsilcileri bir dahaki federasyon seçimlerine kadar görevde kalacak. İzmir’e Volkan İmre, Manisa’ya Nejdet Çöven, Aydın’a Ömer Görür, Balıkesir’e Uğur Tellibayraktar, Muğla’ya Ümit Çolakoğlu, Uşak’a Hasan Baykın görevlendirildiler. İzmir’in yeni il temsilcisi Volkan İmre, 2016 haziran ayında MHK komitesine seçilmiş, o günden yıl sonuna kadar teknik komiserlerden sorumlu üye olarak görevini sürdürmüştü. Eski başarılı basketbol hakemlerimizden olan İmre’nin bu yeni görevini de kusursuz bir şekilde yürüteceğine inancım tam.

        TEK BAŞINA ÇOK ZOR

        Tabii yılda 3800 karşılaşma ve bir çok yurt içi, uluslararası faaliyet yapılan bir şehirde bu işleri tek başına yürütmek imkansız. Volkan İmre’nin mutlaka kendine iyi kadro oluşturması ve eski tecrübeli yöneticilerden de faydalanması gerekir. İzmirli basketbolseverlerin yeni görevinde İmre’den bekledikleri önemli konulardan biri yeni hakemlerin yetiştirilmesi. Zira şu anda A klasmanında sadece 2 hakem (Ersan Ergüler, Önder Yılmaz) yer alırken, B klasmanında 4 hakem (Turgut Işık, Dağder Dağlı, Alper Elçikoca, Dorukhan Kalyoncu ) düdük çalıor. Önder Yılmaz’ın bu yıl Manisa ilinden geldiğini ve Ersan Ergüler’in de yıllardır A klasmanında yer aldığını düşünürsek son yıllarda İzmir’den pek hakem çıkmadığı açık.

        İZMİRLİ HAKEMLERİN GÖREVİ

        Bu konuda Ersan Ergüler ve Turgut Işık’a da büyük iş düşüyor. Zira bu iki tecrübeli hakemimiz federasyon hakem eğitim kurulunda. Bilgilerini ve tecrübelerini genç hakemlere aktarıp, onların ilerlemesine yardımcı olmaları gerekir. İstanbul’a İnan Şefkatli, Ankara’ya Yalçın Efe yeni il temsilcisi olarak atandılar. İnan Şefkatli yıllarca basketbol oynamış, milli takımlarda yer almış, bir sezon Karşıyaka formasını da giymiş çok değerli bir basketbol adamı. Yalçın Efe ise çok başarılı bir hakemlik yaşantısının ardından yöneticiliğe geçmiş, yıllarca önemli takımların idari menajerliğinde bulunmuş değerli bir kişi.

        ÖZTÜRK’E MİNNETTARIZ

        13 yıldır İzmir basketbol il temsilciliğini başarıyla sürdüren Halil Öztürk bir veda mesajı yayınlayarak görevinden ayrıldı. Kendisine İzmir basketboluna verdiği hizmetlerden dolayı minnettarız.

        Diğer Yazılar