Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ateş Özerk İzmir ve Türkiye’deki bütün basketbolseverlerin yakından tanıdığı, kulübüne hayatını adamış, tam bir Karşıyaka sevdalısıdır. Renkli kişiliği ile Karşıyaka camiasında bir sembol olmuştur. Onun Karşıyaka tutkusu küçük yaştayken babasının bu kulübün başkanlığı yaptığı zamanlardan başlar.

        Daha sonra Karşıyaka basketbol takımında oynayan Özerk, 1970 yılında Tahir Türetken başkanlığında kurulan, kulüp yönetiminden bağımsız ilk basketbol yönetim kurulunda Yılmaz Temizocak, Çetin Taşkıngenç, Yıldırım Karakaplan, rahmetli Serdar Zenger, rahmetli Güçlü Bayar, rahmetli Baha Eğinlioğlu ile birlikte yer almıştı.

        BASKETBOLDA MARKA

        Aslında bu yeni sistem ve yönetimle birlikte Karşıyaka kulübünün Türk basketbolunda marka olmasının temeli atılmıştı. O zaman atılan bu temel o kadar sağlamdı ki, ertesi yıllarda bu kadroya katılan Sezai Engür, rahmetli Gürcan Heper, rahmetli Üstün Eğrioğlu ve özellikle Atakan Karakaplan’ın teknik adamlığı ile basketbol şubesini bu günlere kadar başarıyla taşımıştır.

        Ateş Özerk’in 1970 yılında başlayan yöneticiliği ilerleyen yıllarda basketbol şube başkanlığı olarak devam etti. 1987 senesinde Karşıyaka’nın ilk şampiyonluğu da onun bu görevde olduğu zamana rastlar. Bu şampiyonluğun 2 yabancı haricinde, tümü alt yapıdan yetişen oyunculardan kurulu bir kadroyla kazanılması, Türk basketbol tarihinde bir ilktir ve bir daha da tekrarlanması imkansız gibi gözüküyor.

        HER ZAMAN DESTEK

        Ateş Özerk’in Karşıyaka serüveni 1990’lı yılların başında, başka bir Karşıyaka sevdalısı Yaşar Holding yönetim kurulu başkanı Selçuk Yaşar ile bir konuda anlaşmazlığı nedeniyle sona ermişti.

        Ancak onun Karşıyaka sevdası, yönetimlerde yer almamasına rağmen devam etmiş, her dönemde tüm maçları izlemiş ve görevdeki yönetimlere tecrübesi, engin bilgisiyle yardımcı olmuştur.

        KUTLUYORUM

        Geçen hafta çok güzel bir haber ajanlara düştü. Karşıyaka yönetimi Yaşar Holding yönetim kurulu başkanı Selim Yaşar’la görüşerek ve kulübün hamisi Selçuk Yaşar’ın da icazeti alınarak, Ateş Özerk’i basketbol şubesi onursal başkanı görevine getirdi.

        Karşıyaka kulübü basketbolda Özerk’in katkılarıyla daha da iyi yerlere gelecektir. Bu güzel oluşumda emeği geçen Karşıyaka ve Yaşar holding yönetimlerini canı gönülden kutluyorum.

        Sevgili Ateş ağabeyime yeni görevinde başarılar dilerken, bu vesileyle büyük Karşıyakalı sayın Selçuk Yaşar’a da sağlıklı, uzun ömürler temenni ediyorum.

        Diğer Yazılar