Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Pınar Karşıyaka FIBA şampiyonlar ligi son 16 turunda eşleştiği Beşiktaş Sompo Japan’ı 2 maçta da yenerek çeyrek finale kaldı. Aslında Pınar Karşıyaka’nın çeyrek finale kalması sürpriz değil.

        İzmir ekibinin gerek kadrosu gerek oynadığı basketbola bakıldığında çeyrek finale kalması doğal.

        Burada başarı Beşiktaş Sompo Japan’ı elemesinde. Çünkü İstanbul takımı grup maçlarına katılan 40 takımın arasında Fransa’nın AS Monaco ekibi ile birlikte 12 galibiyet 2 yenilgi alarak, en iyi sonuçla 16 grubuna kalan takımdı. Aynı zamanda şampiyonlar liginin en büyük şampiyon adaylarındandı.

        İLGİNÇ YÖNLER VARDI

        Pınar Karşıyaka- Beşiktaş eşleşmesinin ilginç yönleri vardı. Bunlardan ilki Beşiktaş Sompo Japan’ın bütçesinin İzmir ekibinden yüksek olması ve kadrosunun daha derin olmasıydı.

        Diğer önemli bir konu İstanbul takımının baş antrenörü Ufuk Sarıca ve yardımcılarının geçen sezon Pınar Karşıyaka’da görev yapmalarıydı.

        Geçen 4 sezon Pınar Karşıyaka’nın başında bulunan Ufuk Sarıca’nın bu zamanda takıma birer kere lig, Türkiye kupası ve Cumhurbaşkanlığı kupası şampiyonluğu kazandırması, haliyle Pınar Karşıyaka taraftarları arasında çok sevilmesine neden olmuştu.

        Bu sebepten dolayı İzmir’de oynanan lig ve Avrupa kupası karşılaşmalarında taraftarlardan Sarıca’ya Pınar Karşıyaka antrenörü Nenad Markoviç’ten fazla sevgi gösterisinde bulunulması hoş karşılanmadı.

        RAKİBİ UMANA REYER

        Pınar Karşıyaka çeyrek finalde İtalya’nın Umana Reyer Venezia takımı ile eşleşti. Venedik ekibi Pınar Karşıyaka’nın grubunda yer almıştı.

        İtalya’daki maçı 75-61 kaybeden İzmir ekibi, rövanşta 99-59 ile rakibini sürklase etmişti.

        Beşiktaş Sompo Japan gibi bu ligin en büyük şampiyonluk adayını eleyen Pınar Karşıyaka, artık gözünü kupaya dikti.

        Pınar Karşıyaka yönetimi FIBA’ya başvurarak 4’lü finalin İzmir’de yapılmasına talip oldu. 28-30 Nisan tarihlerinde oynanacak 4’lü final İzmir’de yapıldığı takdirde, 2013 yılında finalde 1 sayıyla kaybedilen Eurochallenge kupasının telafisini yapabilir. Çeyrek final maçları 22 Mart’ta İzmir, 29 Mart’ta Venedik’te oynanacak.

        EŞLEŞMELER ŞÖYLE

        FIBA şampiyonlar liginde diğer çeyrek final eşleşmeleri şu şekilde oldu.

        Banvit - RIESEN Ludvigsburg (Almanya)

        • Villeurbanne (Fransa) - I. Tenerife (İspanya)

        AS Monaco (Fransa) - D. Sassari (İtalya)

        Diğer Yazılar