Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Avrupa’nın 1. kupası olan Euroleague’de bu yıl karşılaşmalar yeni formatla oynanıyor.

        Geçen yıllarda 24 takım ile 4 grup halinde oynanan maçlar bu sezon 16 ekiple çift devreli lig usulü olarak yapılıyor.

        Bu yıl Türkiye’den 4 takım Euroleague’de yer alıyor.

        Bunlardan Fenerbahçe ve Anadolu Efes A lisansı olduğundan, Darüşşafaka Doğuş wild card ile, Galatasaray Odeabank da geçen yıl Eurocup şampiyonluğunu kazandığı için katıldılar. A lisansına sahip takımların her yıl otomatik olarak Euroleague’e katılma hakları var.

        A LİSANSI OLAN TAKIMLAR

        Anadolu Efes ile Fenerbahçe dışında A lisansı olan 9 takım şöyle:

        Real Madrid, Barcelona Lassa, Saski Baskonia (İspanya), Olympiacos, Panathinaikos (Yunanistan), Maccabi FOX (İsrail), CSKA Moscova (Rusya), Zalgiris Kaunas (Litvanya) ve EA7 Milano.

        Avrupa’nın en güçlü ekiplerini barındıran bu lig çok çekişmeli ve zevkli karşılaşmalara sahne oluyor.

        Bizim de 4 takımla temsil edildiğimiz için perşembe ve cuma günleri oynanan maçlar basketbolseverleri o günlerde televizyona kilitliyor.

        MAÇ PROGRAMI YOĞUN

        Bazı haftalar takımlar ikişer maç oynadıkları için bu sayı 4 güne çıkıyor.

        Sanırım basketbolseverlerin bu maçlar yüzünden televizyon karşısında fazla zaman geçirdikleri için eşleriyle aralarında tartışmalar yaşanıyordur.

        Bu sezon Euroleague’e katılan 16 takımdan ilk sekize girenler aralarında 1-8, 2-7, 3-8, 4-5 olarak eşleşecek ve 3 maç kazanan üstünden deplasmanlı karşılaşarak, 19-21 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da oynanacak 4’lü finale katılamaya hak kazanacaklar.

        Normal sezonun bitmesine 3 hafta kala ilk 4 takım arasına girip, çeyrek finalde saha avantajını eline geçirmek isteyen Fenerbahçe (17-10), İstanbul’da Baskonia ve Maccabi ile oynadığı son 2 karşılaşmayı kaybederek işi tehlikeye soktu.

        SAHA AVANTAJI ÖNEMLİ

        Son 2 hafta yapacağı Real Madrid (İ) ve Barselona Lassa (D) maçları Fenerbahçe’nin kaderini belirleyecek.

        İlk sekize girme mücadelesi veren Anadolu Efes (15-12) bu hafta Zalgiris Kaunas’ı deplasmanda yenerek büyük bir avantaj sağladı. Onları da Olympiacos (İ) ve Real Madrid (D) karşılaşmaları bekliyor.

        İlk sekiz için savaşan diğer ekibimiz Darüşşafaka Doğuş’un (13-14), son 3 maçı Galatasaray Odeabank (İ), Brose Bamberg (D), Kızıl Yıldız (İ) ile. Fikstür avantajını iyi kullanırlarsa Play-Off’larda yer bulabilirler.

        Son takımımız Galatasaray Odeabank (10-17) ise ilk 8 hakkını haftalar önce kaybetti.

        Diğer Yazılar