Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        FIBA şampiyonlar liginde mücadele eden Pınar Karşıyaka çeyrek finalde eşleştiği İtalya’nın Umara Reyer Venezia takımına elenerek kupaya veda etti. Evinde oynadığı karşılaşmayı 3 sayıyla kazanan İzmir ekibi, Venedik’te oynadığı maçı 8 sayıyla kaybedince dörtlü finale kalma hakkını yitirdi.

        Oysa son 16 eşleşmesinde şampiyonlar liginin en büyük favorisi Beşiktaş Sompo Japan’ı eleyerek, şampiyonluk için herkesi ümitlendirmişlerdi.

        Gruplarda karşılaştığımız Umana Reyer Venezia ekibine Venedik’te 75-61 yenilmiş, İzmir’de 99-59 kazanmıştık.

        BEKLENTİ YÜKSEKTİ

        Bu sonuçlara bakıldığında tüm basketbolseverlerin beklentisi Pınar Karşıyaka’nın bu turu geçeceği yönündeydi. Nitekim İzmir’de oynanan ilk maçın başlarında takımımızın 15 sayı öne geçmesi ile bu beklentiyi daha da arttırmıştı.

        Ancak müsabaka 3 sayı galibiyetimizle bitince işin kolay olmayacağı ortaya çıkmıştı. Venedik’deki rövanşta bütün maç başa baş devam etti. Son iki dakikada daha iyi hücum eden İtalyan ekibi 5 sayı farkla dörtlü finalin yolunu tuttu.

        ANTRENÖRLÜK ZORDUR

        Takım maç kaybettiğinde eleştirilerin ilk hedefi onlar olur. Tabii Pınar Karşıyaka antrenörü Nenad Markovic de elendikten sonra bazı eleştirilere maruz kaldı. Bunlardan bir tanesi maçın en kritik zamanı olan son dakikalarda Green ve Ponitka’nın sahada yer almamaları

        Diğeri ilk maçta rotasyonun kullanılmaması nedeniyle maçın sonunda oyuncuların yorgun düşmesi ve bundan dolayı farkın azalması.

        Son maçta yeterli performansı gösteremeyen Summers ve Green’in devre arasında kavga ettikleri söylentileri var. Eğer doğruluk payı varsa yöneticilerin bu problemi en kısa zamanda halletmeleri gerekir. Çünkü bu iki oyuncu takımın bel kemiği.

        rotasyon fazla olmalı

        Markovic’in rotasyonu mutlaka fazlalaştırması gerekir. İleride oynanacak play-off müsabakaları için bu şarttır. 2 veya 3 günde bir maç oynanan bu serilerde herhangi bir sakatlık veya faul probleminde sorunlar çıkabilir. Onun için kadroyu geniş tutup bütün oyuncuları hazır tutmak gerekir.

        BANVİT FİNALLERDE

        FIBA şampiyonlar liginde mücadele eden diğer takımımız Banvit evinde 5 sayı ile yenildiği MHP Reisen Ludwigsburg ekibini Almanya’da 6 sayıyla yenerek büyük bir başarıya imza attı. Maçın bitmesine 50 saniye kala 1 sayı geride olan Banvit, bu kısa zamanda 7-0 lık bir seri ile rakibini elemeyi bildi.

        28-30 Nisan’da oynanacak dörtlü finale Banvit’in yanı sıra, Fransa’nın AS Monaco, İspanya’nın Tenerife ve İtalyan Umana Reyer takımları katılacak.

        FIBA Şampiyonlar Liginde gösterdiği büyük mücadele dolayısıyla Pınar Karşıyaka’yı candan kutluyorum.

        Diğer Yazılar