Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2014-2015 sezonunu büyük bir başarıya imza atarak şampiyon tamamlayan Pınar Karşıyaka, ertesi yıl Euroleague’e katılacağı için sponsor Pınar’ın bütçeyi yükseltmesiyle iddialı bir ekip kurdu.

        Ancak o sezon istediği sonuçları alamayan İzmir ekibi, mali disiplini de sağlayamadı ve bütçede büyük açıklar verdi. 2016-17 sezonunda ise sponsor Pınar şirketinin bütçeyi azaltması nedeniyle küçülme politikası izleyen ekip yıllar sonra ilk kez Play-Off’a kalamadı.

        TRANSFER YASAĞI

        Bu sezon ise bütün Tahincioğlu Süper Lig takımları kadrolarını kurmuşken, Pınar Karşıyaka 2 yerli oyuncu (Berk Uğurlu ve Metin Türen) ile bir yabancı (Scott Wood) ile anlaştı. Daha önce anlaşıldığı bildirilen Dustin Hogue’un Güney Kore takımı Goyang Orions ile imzaladığı ortaya çıktı.

        Sezona 2 ay kadar bir süre kala takımı kurmaya çalışan yönetimin önünde, önceki yıllardan kalan 600 bin dolardan fazla tutardaki borç nedeniyle transfer yasağı sorun olarak duruyor.

        Bu borcu sezon başlamadan önce ödemezseniz sözleşme imzaladığınız oyuncuları oynatma şansınız yok.

        Her zaman öne sürdüğüm şey, yöneticilerin en büyük görevi kulüplerin mali disiplinini korumaktır. Bütçede yeterli para olmadığı halde ödeyemeyeceği meblağlara transfer yapan yöneticiler, bu hatalarıyla kulüplerini ilerki yıllarda çıkmazlara sürüklüyorlar.

        SADECE MUHAMMED

        Pınar Karşıyaka geçen sezon bütçesinin azalmasıyla Türk oyuncu transfer edememiş, altyapıdan yetişen oyuncuları kadrosuna katmıştı. Bunun üzerine gerçek Karşıyakalılar, ‘bahaneyle genç oyuncular maçlarda süre alır, Karşıyaka’nın geleceği garanti altına alınır’ diye umutlanmıştı.

        Ama ne gezer. Bütün sezon boyunca 6 yabancının yanında yalnız Muhammed Baygül süre alabildi. O da Darüşşafaka Doğuş’a transfer olarak bunun mükafatını aldı.

        VAATLER TUTULMADI

        Tabi bunda antrenörün yanı sıra federasyonun 6 yabancı kuralının rolü büyüktü. Daha önceki federasyonları fazla yabancı oyuncu oynatmaya izin verdikleri için eleştiren ve göreve geldiklerinde bu sayıyı azaltacaklarını öne süren Hidayet Türkoğlu yönetimi de vaatlerini yerine getiremedi.

        Kadınlar liginde yabancı sayısını dörtten üçe indiren federasyon, erkeklerde bunu başaramadı.

        Bu konuyla ilgili görüşlerim bu haftaki köşeme sığmadı. Haftaya devam etmek ümidiyle....

        Diğer Yazılar