Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Celal Arısan’la kırk yıl önce Atatürk Lisesi’nde sınıf arkadaşlığıyla başlayan dostluğumuz önce Karşıyaka’da takım arkadaşlığına daha sonra Atatürk Lisesi Spor Salonu’nda açtığımız basketbol okulu nedeniyle on beş yıldır ortaklığa dönüştü. Celal Arısan gençliğinde Karşıyaka ile başlayan spor hayatını çeşitli takımlarda devam ettirip 78 kez Milli olma başarısını göstermiş, bu sıralarda da Türkiye Basketbol Federasyonu yönetim kurulu üyesi ve FIBA teknik komiserliği görevleriyle Türk basketboluna hizmet etmeye devam etmektedir. Geçen cumartesi Celal’in babası Haluk Arısan’ı 85 yaşında kaybettik. Çimentaş’ın eski muhasebe müdürlerinden olan Haluk Arısan da tam bir spor gönüllüsüydü. İki çocuğundan diğeri Metin Arısan da ağabeyi gibi Karşıyaka’da başlayan basketbol kariyerini milli olmakla taçlandırmış, şimdilerde başarılı bir iş adamı olarak İzmir’e hizmet etmekte.

        Arısan ailesinin sporla ilgisi bununla kalmamakla. Celal Arısan’ın 1994 doğumlu kızı Ceylan, Eczacıbaşı ve Milli takımlarda voleybol oynarken, Metin Arısan’ın 1997 doğumlu oğlu Mert, Karşıyaka basketbol genç takımının as oyuncularından.

        Böyle değerli çocuklar ve torunlar yetiştirmiş Haluk Arısan’a Tanrı’dan rahmet, başta altmış yıllık eşi Necla teyze olmak üzere tüm Arısan ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyorum.

        NBA’de Play-Off’lar başladı

        Dünyanın en önemli Ulusal Amerika Basketbol Ligi (NBA) normal sezon oynanan 81 maçla sona erdi ve Play-Off eşleşmeleri belli oldu. Daha önce Türkiye’de çok yakından takip edilen ve basında büyük yer alan NBA’e nedense eski ilgi gösterilmiyor. Bunun en büyük sebebi birkaç yıl önce yapılan grev ve NBA TV yayınının bazı uydu kanallarından kaldırılışı olabilir diye düşünüyorum. Normal sezon sonunda eşleşmeler şu şekilde oluştu.

        Doğu Konferansı Indiana Pacers(1)-Atlanta Hawks (8)

        Miami Heat (2)-Charlotte Bobcats (7)

        Toronto Raptors (3) - Brooklyn Nets (6)

        Chicago Bulls (4) - Washington Wizards (5)

        Batı Konferansı San Antonio Spurs (1) - Dallas Mavericks (8)

        Oklahoma City Thunder (2) - Memphis Grizzlies (7)

        Los Angeles Clippers (3) - Golden State Warriors (6)

        Houston Rockets (4) - Portland Trail Blazers (5)

        Doğu konferansını Indiana Pacers (55-26),Batı konferansını San Antonia Spurs (62-19) birinci bitirse de sonuçta finali geçen seneki gibi Miami Heat ile Oklahoma City Thunder’ın oynayacağını tahmin ediyorum. NBA’de bu yıl dört Türk oyuncusu forma giydi. Bunlar Hidayet Türkoğlu (Phoenix Suns), Ömer Aşık (Houston Rockets), Ersan İlyasova (Milwaukee Bucks) ve Enes Kanter (Utah Jazz). Yalnız Ömer Aşık’ın takımı Houston Play-Off’lara katılma başarısını gösterdi. Bu oyuncularımızdan Hidayet Milli takımdan ayrıldığını bildirdi. Milli takım yetkilileri diğerlerinden faydalanmanın yollarını bulmalı. Çünkü üçü de dünyanın en iyi oyuncularından.

        Diğer Yazılar