Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Geçen haftaki Aliağa Petkimspor’un basketboldan çekilip yerine Afyon Belediyesi’nin alındığı yazımın yayınlandığı gün Vestelspor’un 2. Lig’en çekildiği haberi gündeme bomba gibi düştü.

        Tam 12 2. Lig’de başarıyla mücadele eden Manisa ekibinin 2006-2008 yılları arasında iki sezon başantrenörlüğünü yaptım. Antrenörlük hayatımın en keyifli yıllarından olan süreçte çok iyi dostluklar edindim ve güzel anılar yaşadım.

        Aslında 2005 yılında Vestel’in ikinci lige yükselmesi bütün Türk basketbol camiasını heyecanlandırmıştı. Türkiye’nin en güçlü şirketlerinden biri olan Zorlu grubunun lokomotif kolu Vestel’in basketbola yatırım yapması Türk basketbolu için çok önemliydi. Bugün Efes Pilsen, Ülker, Banvit , Tofaş, Pınar gibi şirketlerin Türk basketboluna yaptıkları katkılar en az kulüp takımlarınınki kadardır. Belki de daha fazla.

        YATIRIM YAPMADILAR

        Ancak Vestelspor diğer büyük şirketler gibi kendilerinden beklenen büyük yatırımı hiçbir zaman yapmadı. Bunun en büyük nedeni daha önce girdikleri futbol branşından istediklerini elde edememeleri.

        O zamanlar Manisaspor futbol takımına sponsor olan Vestel’li yöneticiler her oynadıkları üç büyükler maçından sonra onların taraftarlarından tehditler alınca spordan soğumuşlardı.

        Gerçi büyük yatırım yapıp 1. Lig’e çıkamadılar ama yine de Manisa’ya ve Türkiye’ye renk getirdiler. Fakat altyapıda iyi işler yaptıklarını söyleyemem. Birinci ligi 1. Lig’i hedeflemeyen bir kulüpte altyapıya daha çok önem verilip, milli takımlara ve kendi A takımlarına oyuncu yetiştirebilirlerdi. 10 yıl içinde on antrenör ve yüzden fazla oyuncu değiştirilen Vestelspor’un fazla istikrarlı olduğu söylenemez.

        Son Aydem Pamukkale Üniversitesi’nde yaşanan kadro dışı bırakma olayı daha önceleri de defalarca yaşanmıştı. Manisa gençliğine, basketbol severlerine yıllardır büyük hizmet ve heyecan veren Vestelspor bundan sonra alt yapıda çalışmalarını sürdürürse çok doğru bir şey yapmış olur. Yöneticilerin bunu göz ardı etmemeleri gerekir. Vestelspor’un çekilmesiyle 2. Lig’e katılmama kararı alan takım sayısı üçe yükseldi. İlk iki takımı sırasıyla alan federasyon yönetmelik gereği üçüncü takımı sıradan seçmeyebilir. Kaldı ki 3. Lig’i 6. sırada bitiren İstanbulspor’un maddi sorunları geçen sezondan beri devam ediyor. Bu nedenle federasyon başka bir takımı 2. Lig’e davet edebilir. Adaylar arasında 3. Lig’in güçlü takımlarından İzmir ekibi Socar da var. Federasyon Socar’ı tercih ederse İzmir basketbolu için çok iyi olur. Çünkü bu kulübümüzün basketbola büyük yatırım yapacağı herkesçe biliniyor.

        ÜMİT MİLLİLER AVRUPA ŞAMPİYONU

        Girit Adası’nda yapılan Avrupa Şampiyonası’nda şampiyon olan Ümit Millilerimiz tarih yazdı. Turnuva boyunca oynadıkları on maçın dokuzunu kazanan takımımız ilk defa bu şampiyonayı kazandı. İleride çok iyi oyuncu olacakları kesin gözüyle bakılan bu çocuklarımız için 1. Lig’de 6 yabancı kuralı getirilmesi nedeniyle kaygılanmamak elde değil. Kendi takımlarında dakika bulamayacak bu oyuncularımız nasıl basketbollarını geliştirip star olacaklar. Federasyon yetkililerinin altı yabancı kararını tekrar gözden geçirmeleri gerekir. Bu arada son maçları naklen yayınlayan NTVspor’a da sonsuz teşekkürler.

        Diğer Yazılar