Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        YAZ tatili dedin mi benim için ya tekne seyehati olacak ya da butik otelde kalınacak. Kesinlikle tercih meselesi, öyle devasa alana yayılmış büyük oteller, tatil köyleri pek fazla bana göre değil. Ama ne derler istisnalar kaideyi bozmaz! Benim için de geçen hafta iki günlüğüne gittiğim Kıbrıs Cratos Premium Hotel bir istisna oldu diyebilirim. Döndükten sonra orada olduğumu kime söylediysem birçoğundan Cratos ile ilgili beğeni yüklü yorumlar aldım.

        Meğer herkesin bir anısı oluşmuş bu kadar kısa süre içerisinde. Açılalı 9 ay gibi bir süre olmuş. Ona rağmen böyle bir bilinirliğe sahip olması ayrıca tebrik edilesi bir durum.

        GİDİLESİ BİR MEKAN OLMUŞ

        Tabii bu üne kavuşmasının arkasında hizmetinin ve kalitesinin yanısıra başta, sohbet etme imkanı bulduğum otelin sahibi Murat Bozoğlu'nun vizyonu ve başarılı adımları var.

        Oldukça genç yaşına rağmen Kıbrıs'ta ünü ülkeler arası yayılan bir konsept yaratmış. Ünlü işletmecilerle yaptığı işbirlikleri, ünlü sanatçıların her hafta sonu sahne alması gibi önemli noktaları birleştirerek gidilesi bir mekan yaratmış.

        Cratos ile yolumun kesişmesi Günaydın Et'in sahibi muhteşem insan Cüneyt Asan sayesinde oldu. Kıbrıs'a gidiyorum, senin dükkanı da görmek istiyorum, nerede kalayım dediğimde Günaydın Et olarak içinde bulunduğu "Cratos Premium tabii ki" diye cevap verdi.

        SEVİMLİ BİR TATİL KASABASI GİBİ

        Aslında Cratos Otel'e girdiğimde devasa bir tatil köyüne geldik herhalde yandık dedim, ama çıkarken ki düşüncelerim tamamen farklıydı. Evet, kesinlikle oldukça büyük bir alana kurulu, yaklaşık 500 odası olan, dediklerine göre Kıbrıs'ın en büyük ve en konforlu kumarhanesine, her haftasonu sonu ünlü bir ismin sahne aldığı ve 8 farklı restoran ile hizmet verdiği Port Cratos'a sahip oldukça büyük bir Otel. Ama bana tatil köyünden çok ufak sevimli bir tatil kasabası çağrışımı yaptığını itiraf etmeliyim.

        Bunun birkaç sebebi var. Otel odanızdan çıkıp havuz alanına, lobiye ya da otelin ana restoranına gittiğinizde büyük bir tatil köyünde olduğunuzu hissediyorsunuz, ama sahil kısmına indiğinizde orada başka bir dünya ile karşılaşıyorsunuz.

        Port Cratos olarak adlandırılan alanda 9 adet restoran, her türlü ekipmana sahip devasa bir konser sahnesi ve gündüz huzuru akşam eğlencesi ile kendine hayran bırakan "Cage Gece Kulübü" tamamen bu kasabanın baş yıldızları!

        Lezzet İstanbul'dakinin aynısı...

        GÜNDÜZ tamamen bir beach formatında olan Port Cratos akşam oldu mu rengarenk ışıklara bürünerek inanılmaz keyifli bir ortama dönüyor. Sadece otel müşterilerinin değil, diğer otellerde kalan tatilcilerin, Kıbrıslıların da akın ettiği Port Cratos'taki ilk akşamımızda yemeğimizi tabii ki Günaydın Et'de yedik. Lezzet de sunum da İstanbuldakinin aynısı, tıpkısı. Bizim Cüneyt giderseniz gidin lezzet, hizmet, kalite hepsi aynı... Mekanın müdürlüğü yapan sevgili Mustafa'ya buradan selamlar olsun, nasıl ağırlayacağını bilemedi vallahi bizleri...Ve tabii ki Günaydın'ın usta şefi Cahit Usta bizi öyle bir lezzet bombardımanına tuttu ki gecenin sonunda nefes alamaz bir haldeydik! Lokum tabir edilen et ve özellikle şefin sepesiyalitesi olan "çöp steak" muhteşemdi diyebilirim. Henüz Kıbrıs haricinde mönülere girmemiş ama çöp steak'i dört gözle beklemenizi tavsiye ederim, muhteşem!

        ***

        Cratos'ta Cuma ve cumartesi akşamları konser var

        PORT Cratos'ta her Cuma ve Cumartesi akşamı ünlü bir isim sahne alıyor demiştim ya bizim şansımıza o gece Kenan Doğulu sahnedeydi. Günaydın Et'deki lezzet bombardımanının keyfini ikiye katladı. Kenan Doğulu'nun şarkılarını da sahnesini de çok beğenirim. Birkaç kez sahnede izlemiştim. Son derece enerjik ve keyifli bir sahnesi var. "Alkışlamayan evde kalsın inşallah, alkışlayan herkes aşka boğulsun inşallah" gibi duaları ile de dinleyenleri nasıl da gaza getirir hep:) Bu arada böyle yemekli konser ortamını birkaç kez İstanbul'da Sortie'de deneyimlemiştim, pek keyifli oluyor. Konser koltuklarında izlemektense böylesi bir ortamda eğlenmek çok daha keyif verici oluyor. Port Cratos'ta da aynı ortam var. Restoranlarla çevrili alana kurulu dev bir sahne düşünün, arkası deniz, suya yansıyan mehtap ve Cratos'un deniz üstündeki su dansı! Siz bu keyfi gözünüzün önüne getire durun, ben bugünlük bana ayrılan yerin sonuna geldim, izlenimlerimin devamı Pazar günü bu köşede sizlerle olacak...

        Yiyecek içecek sektörünün başarılı isimlerinden Port Cratos Genel Müdürü Gürsel Karadeniz ile yaptığımız sohbetten, İstanbul gece hayatının tanınmış isimlerinden Ergun Yıldız'ın işlettiği Cage Gece Klübü'nde sabaha kadar süren eğlence dolu anlara kadar daha neler neler sığdırdık iki güne...

        Diğer Yazılar