Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        RECEP Tayyip Erdoğan henüz Cumhurbaşkanı değilken bir salı günü Meclis’te CHP Grup Toplantısı’nı izliyordum. Kemal Kılıçdaroğlu, kesinlikle abartmıyorum, 10 dakika içinde en az 20 kere “Recep Tayyip Erdoğan” demişti. Dün CHP Lideri’ni birlikte dinlediğimiz meslektaşım Milliyet Ankara Temsilcisi Serpil Çevikçan “Dikkat ettin mi, Cumhurbaşkanı’ndan hiç söz etmedi” diye uyarınca o toplantı aklıma geldi.

        Konuşmasının ardından Kılçdaroğlu ile Periscope uygulaması üzerinden canlı yayınladığım kısa bir söyleşi yaptım ve neden Erdoğan’ın adını hiç anmadığını sordum. Şu cevabı verdi: “Dikkat ederseniz iktidara da hiçbir şey söylemedim. Ne AKP’den, ne Erdoğan’dan, ne Davutoğlu’ndan bahsettim, çünkü Türkiye’nin sorunları çok farklı. Yaşanacak bir Türkiye, huzurlu bir Türkiye istiyoruz. Seçim kampanyamız ekonomi ve demokrasi ağırlıklı olacak. Çünkü 17 milyon yoksul yurttaşımız var. 21. yüzyılın Türkiye’sinde yoksulluk olmamalı.”

        CHP Lideri “Siyasi tartışmalara çekilmek istenirseniz o konulara girmeyecek misiniz?” sorumu da şöyle yanıtladı: “Hayır, girmemeye özen göstereceğim. Kişisel bir hakaret, suçlama olmadığı sürece girmeyeceğim.”

        İYİ BİR START

        İdeolojik-siyasi konuları arka plana itip ekonomik konulara/ sorunlara ağırlık vermenin CHP için akılcı bir strateji olduğu ortada. Ayrıca yoksullara, öğrencilere, işsizlere, emeklilere, kredi borçlularına, taşeron işçilere, asgari ücretle çalışanlara, çiftçilere, öğretmenlere, öğrencilere yönelik ayrı ayrı, somut vaatler verilmesi de anlaşıldığı kadarıyla etkili oluyor. İktidar partisi sözcülerinin “Kaynağını nereden bulacaksınız?” sorusu, bu vaatlerin cazibesi nedeniyle duyulmayabilir.

        CHP Seçim Bildirgesi’ndeki belirgin “sosyal devlet” vurgusunun, seçim vaadi olmasının ötesinde bu partinin soldan uzaklaştığı eleştirilerine bir cevap olma özelliği de yabana atılmamalı. Fakat en çok merak edilen hususlardan olan Kürt sorunu konusunda yazılıp söylenenlerin çok yetersiz olduğu da muhakkak.

        Geçen haftaki İstanbul Kartal mitingi için “Bir seçim mitingi gibi değildi” demiştim, dünkü toplantıyı ve bildirgeyi beklediğimden daha başarılı bulduğumu söylemeliyim. CHP seçime nihayet, iyi bir start vermiş oldu.

        Diğer Yazılar