Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜNKÜ İzmir mitingi, MHP’nin 7 Haziran seçimlerinde oylarını artıracağı iddialarının doğru olup olmadığını görebilmek için iyi bir fırsattı. Mitingin başlama saati olan 15.00’te Gündoğdu Meydanı’na gittiğimde az sayıda ve doğal olarak moralsiz ülkücülerle karşılaştım. Fakat zamanla alan dolmaya başladı ve kalabalık, konuşması için saat 16.15 civarında kürsüye çıkan Devlet Bahçeli’yi memnun etti.

        Meydanda çoğunluğu gençler oluşturuyordu. Gençler arasında kadınların oranı da epey yüksekti. Bu İzmir’e özgü bir durum mudur, bilmiyorum, başlarındaki bandanalar, ellerindeki bayrakları saymazsak, gençlerin önemli bir bölümünün ülkücü olduklarını kestirmek kolay değildi. Buna karşılık orta yaşlı ve yaşlı erkekler arasında, ülkücülüğün simgesi sarkık bıyık epey revaçtaydı.

        Bahçeli’yi beklerken miting alanında orta yaşlı bir grupla yaptığım sohbetten MHP tabanının en azından HDP konusunda kafasının karışık olduğunu gördüm. “Barajı aşamasın, KCK olarak kalsın” diyen de vardı, “Meclis’e girmeleri iyi olur. Bu sorunun çözüm yeri Meclis’tir” diyenler de.

        BAHÇELİ YİNE SİYASİ

        Her ne kadar MHP Seçim Beyannamesi’nde somut ekonomik vaatlerde bulunmuş olsa ve bunların bazıları miting meydanında pankartlarla dile getirilmiş olsa da Bahçeli konuşmasında siyasi konulara ağırlık verdi; kendisinden yaklaşık 2 saat sonra yine İzmir’de açılışlar yapıp halka seslenecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve AKP hükümetine yönelik sert eleştirilerini tekrarladı.

        MHP 2011’de yüzde 11 oyla, her iki bölgeden birer milletvekili çıkarmıştı. Bu sefer de sırabaşlarında o isimler, Oktay Vural ve Kenan Tanrıkulu var. MHP’liler bu sefer 4, hatta 5 milletvekili çıkaracaklarında iddialılar. Selahattin Demirtaş’ın Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 8 oy aldığı İzmir’de HDP’nin de epey iddialı olduğu biliniyor. Eğer MHP ve HDP’nin iddiaları gerçekleşirse, CHP’nin 13, AKP’nin 11 milletvekilliğinin epey azalacağı kesin.

        Bu nedenle 23 Mayıs’ta aynı meydanda yapılacak olan HDP mitingini izlemek ilginç olacağa benzer.

        Diğer Yazılar