Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yeni yıl gecesinde giyeceğiniz kıyafeti tamamlayacak olan saç ve yüz makyajınız, ten renginizle, yüz biçiminizle, saç şeklinizle ve o gece için belirlediğiniz stille uyum içinde olmalı. Bu özel gece için, tarzınıza ilham vereceğini düşündüğüm önerilerde bulunmak istedim. İşte yeni yılın coşkulu saatlerine özel güzellik önerileri.

        Yeni yıl gecesi kullanacağınız saç modelleri, saçınızın uzun, orta boy veya kısa oluşuna göre değişecektir. Seçenekleriniz ise yüz şeklinize uygun, seçtiğiniz kıyafetle de uyumlu olmalıdır. Etkileyici ve farklı görünmek isterseniz, 2015’i ikonik bir retro saç ile karşılayabilirsiniz. Saç ve makyajınız için, bir güzellik salonunu tercih edebileceğiniz gibi, hazırlığınızı birkaç kilit ürün ile evde de yapabilirsiniz. Özellikli bir saç maşası, iyi bir saç fırçası, kaliteli bir saç spreyi; makyajınız için ışıltılı bir makyaj bazı, eyeliner ve kıyafetinize uygun bir lip gloss yeterli olacaktır. İnce ve kırılgan saçlara sahipseniz, hacimli modelleri tercih etmelisiniz.

        Yine saç tipiniz ve cinsiniz ne olursa olsun, örgülü modelleri rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sofistike görünmekle kalmayıp, tarzınızı da net şekilde yansıtmış olursunuz. Saçlarınızda uygulayabileceğiniz diğer model ise, iri dalgalı bir saç olabilir. Aşağıya doğru hareketlenerek taranmış bir saç zarif bir seçim olacaktır. Modern formlu bir atkuyruğu tercih edebileceğiniz başka bir model. Sade olduğu kadar çekici de bir saç modeli. Topuz sevenlerdenseniz, klasik taranmış bir topuz, ideal bir alternatif olabilir. Topuzunuzu ensede de kullanabilirsiniz. Hatta küçük ve zarif saç aksesuarları ile süsleyebilirsiniz. Kısa saçlarınızı modern bir fön ile şekillendirebilir ya da biraz daha maskülen bir model isterseniz, arkaya doğru tarayabilirsiniz. Islak bir görünüm için, parlaklık veren saç ürünlerini kullanabilirsiniz.

        Bu senenin makyaj trendlerinden biri olan smoky göz makyajı ve nude tonlarda bir ruj kullanarak, etkileyici bakışlarınızla gecenin yıldızı olabilirsiniz. Pırıltılı ürünleri cesurca kullanabilirsiniz, tabii abartmadan. Göz, dudak veya cilt makyajınızdaki dore ve bakır tonlardaki metalik yansımalar, yılbaşı gecesine ekstra ışıltı katacaktır. Romantik bir makyaj kullanabilir, soft renklerden oluşan bir renk paleti tercih edebilirsiniz. Bu tarz bir makyaj uygularsanız allık olarak şeftali veya pembenin sıcak tonlarını kullanmalısınız. İddiayı seviyorsanız, kirpiklerinizde pırıltılı detaylar uygulayabilirsiniz.

        Bir başka öneri ise, göz makyajınızda maskara ve dudaklarınızda kırmızı rujdan oluşan ikiliyi kullanmanız olacaktır. Böylece çekici dudaklarınızı ön plana çıkarmış olursunuz. Bu yılın makyaj trendleri arasında yer alan parlak renkler, makyajınızda cesurca kullanabileceğiniz alternatifler arasında yer alıyor. Eyeliner ile belirginleştirilen gözler, yılbaşı gecesi için en ideal makyaj alternatiflerinden biri. Eğer kıyafetiniz oldukça göz alıcı ise, 2015 makyaj trendlerinden biri olan nude tonlardan oluşan bir makyaj uygulayabilirsiniz.

        Yılbaşı saç ve makyajınız için, dünyaca ünlü yıldızlardan ilham almak başka bir seçenek olacaktır. Ama en yakışanı, kendi tarzınızı yansıtan bir kıyafet, saç ve yüz makyajı tercih etmenizdir.

        Diğer Yazılar