Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tatil denildiğinde ilk akla gelen kelimelerden biri “huzur”. Bunda ise, lokasyonun etkisi büyük. Butik oteller, bu tanımdaki tatiller için çok uygun nitelikte konaklama durakları. Üstelik, her yıl yerli ve yabancı pek çok turistin tercihlerini oluşturuyor. Ülkemiz, her bölgede doğal güzellikleri ve dingin destinasyonları ile butik tatiller için alternatif olan bir çok otele ev sahipliği yapıyor. Yerli ve yabancı milyonlarca turistin tercihi olmuş, Türkiye'nin farklı noktalarındaki bu, bazısı saklı kalmış cennetler ve bu huzurlu konaklama durakları bakın hangileri?

        Adını, Muğla'nın Hititler zamanında kullanılan isminden alan Lugga De Luxe Boutique Hotel, Türkiye'nin en gözde tatil lokasyonlarından biri olan Ortakent / Bodrum'da hizmet veren, en iyi butik oteller arasında yer alıyor. Modern tasarımlı butik oteller arasında, üst sıralarda yer alan Bodrum Lvzz Otel, müşterilerine sağlık, konfor ve huzur doşu bir tatil vaad eden bir butik otel. Satsuma Suits, Ortakent'te yer alan ve gerçek bir butik otel deneyimi yaşayabilceğiniz, minimalist tasarımlı suitleri ve bodrum mandalinası ile bezeli peyzajı ile tatil rotanızı sabitleyebileceğiniz bir konaklama noktası. Sandima 37, Bodrum Yalıkavak'ta yer alan ve 6 özenle döşenmiş suit odasıyla hizmet veren, restorasyonu aslına sadık kalınarak tamamlanmış, doğa ile iç içe sıcacık bir butik otel ve samimi bir tatil durağı.

        Highlight Otel, Bodrum'da, eski bir balıkçı köyü olan Tilkicik koyunda, yerel ve uluslararası sanatçıların tasarladıkları modern ve doğal mekan tasarımlarıyla, eşsiz manzarası ve korunmuş doğal güzellikleri ile hizmet veren bir butik otel. Otel Zeytinada, huzurlu atmosferi, otele adını veren ada havuzu, botanik bahçesi ve evinizi aratmayacak konforu ile, benzersiz bir tatil sunuyor. Otelin en büyük özelliklerinden biri, yöresel taşlardan yapılmış olan bina duvarları. Bodrum'un güzel manzaralarından birine sahip olan Ena Butik Otel, lokasyonu ile merkezde olabileceğiniz, ambiyansı ve mimamrisi ile kendinizi herşeyden uzaklaşmış hissedebileceğiniz tatil duraklardan biri. 2013'ün en iyi butik otellerden biri seçilen Hera Butik Otel, Ege'nin en güzel destinasyonlarından biri olan Bergama'da hizmet veriyor. 10 odalı iki taş evden oluşan butik otel, tarihin yansımaları ile bezenmiş özel bir destinasyon.

        Fethiye, kuşkusuz Türkiye'nin en özel destinasyonlarından biri. Fethiye Yatch Classic Hotel, ülkemizde bulunan en iyi butik otellerinden biri. Marina ve spa hizmetleri ile de dikkat çeken otel, denenmesi gereken bir tatil tecrübesi fırsatı sunuyor. Güneydeki bir diğer gidilesi lokasyon, Kaş'taki Club Çapa. Bol temiz hava, çarşaf gibi bir deniz istiyorsanız tatil rotanızı Kaş'a çevirebilir, 2012 yılında en iyi butik otellerden biri seçilen Club Çapa'da konaklayabilirsiniz.

        Kaş, doğası ve berrak suları ile, doğal dokusunu muhafaza edebilmiş destinasyonlardan biri. Huzurlu, bir tatil yaşamak isteyenlerin uğrak duraklarından biri olan Kaş'ta yer alan Gardenia Butik Otel. Türkiye'nin en iyi butik otelleri arasında yer alıyor.

        Bozburun, Türkiye'deki en iyi tatil lokasyonlarından biri. Ve Bozburun Yat Klübü ise, Bozburun'da yer alan ve tatilinizin her anından keyif alabileceğiniz en iyi butik oteller arasında yer alıyor. Daha çok romantik tatiller ve balayı tatili için öneriliyor olsa da, Bozburun'da yer alan Sabrinas Haus, adını çiçeklerden alan suitleri, konumu ve huzur veren dekorasyonu ile Türkiye'nin ve hatta dünyanın en başarılı butik otelleri arasında gösteriliyor.

        Alavya Otel, son dönemde, Alaçatı'da açılmış olan ve “en iyi”ler listesinin üst sıralarına oturmuş olan, kendinizi ayrıcalıklı hissedebileceğiniz, ambiyansı, mimarisi ve hizmet anlayışı ile turizme farklı bir açı kazandıran otellerden biri. Türkiye ve butik otel denince en çok akla gelen lokasyonlardan biri olan Alaçatı'daki Katre Otel de, size harika bir tatil deneyimi yaşatabilecek en iyi butik otellerden biri. Pek çok su sporunu da yapabileceğiniz otel, mimarisi ile de çekici. Alaçatı'nın ilk oteli olan, Taş Otel, 120 yıllık bir Rum konağının restore edilerek, bir nevi Alaçatı turizmine yön veren ilk otel olma özelliğine sahiptir. Müdavimlerinin vazgeçemedikleri butik otel, her yıl binlerce kişiyi ağırlamaktadır. Leylak Otel, Alaçatı'nın en bilinen ve en çok tercih edilen butik otelleri arasında yer alıyor. Aile işletmesi olarak hizmet veren otel, iki adet taş binadan oluşuyor. Ve Çeşme'nin en sevilen otellerinden biri.

        Alaçatı'da bulunan Alura Butik Otel, 2015 yılında seyahat severlerin seçimi ile, en iyi 25 butik otel listesinde yer almış bir otel. Bununla birlikte, tam anlamıyla bir huzurlu bir yaşam alanı. Beyevi Otel, Alaçatı'nın mükemmeliyet sertifakasına sahip ödüllü butik otellerinden bir diğeri. Provence tarzında döşenmiş olan otel, bir sezon oteli olmanın ötesinde yılın tüm mevsimlerinde tatil yapmak isteyenlere ayrı keyifler yaşatıyor. Taşhan Alaçatı Otel, yine seyahatseverler tarafından ödüllendirilmiş butik otellerden biri. Taş duvarları, her köşesinde hissedebileceğiniz özenli dokunuşlar ile, iyi bir tatil yapabileceğiniz, başarılı lokasyonlardan biri. İstanbul'a en yakın tatil lokasyonlarından biri olan Büyükada'da yer alan Meziki Butik Otel, 1800'lü yılların mimarisi ile, tarihi ve huzuru aynı anda deneyimleyebileceğiniz bir tatil alternatifi sunuyor. İstanbul, dünyanın en güzel ve de özel şehirlerinden biri. Dünyanın dört bir yanından milyonlarca insanın ziyaret ettiği şehrin tabir-i caizse kalbinde konumlanmış, Hypnos Design Hotel, kalınası butik otellerden bir diğeri.

        İstanbul sınırlarında, bir o kadar da uzağında hissedebileceğiniz, stresten uzak bir haftasonu geçirebileceğiniz, pek çok tatil severin tercihi olan Ağva Greenline Butik Otel farklı bir tatil seçeneği sağlıyor. İstanbul'un en iyi butik otellerinden biri olan Casa Lavanda Butik Otel, İstanbul’a yalnızca 45 dakika uzaklıktaki; meşe, çam ve kayın ormanlarının arasında gizli Şile Ulupelit Köyü'nde, 13 odasıyla hizmet veren huzur dolu bir otel. Kapadokya özellikle yabancı turistlerin gözde loaksyonlarından biri. Taşkonaklar, Uçhisar'da hizmet veren ve doğal oluşumların izlerini taşıyan, butik cave otel. Milyonlarca turistin seçimi ile en iyi butik otellerden biri olmuş bir otel. Ege'nin incisi Kuşadası yine özellikle yabancı turistler tarafından en çok tercih edilen tatil rotaları arasında yer alıyor. Sare Butik Otel, Kuşadası'nda bulunan ve konaklayanlar tarafından memnuniyet yüzdesi yüksek butik otellerden biri.

        Birçok uygarlığı barındırmış Efes'te, doğa ananın sunduğu temiz hava ile yenilenebileceğiniz bir konaklama noktası olan, Cella Butik Otel'de, tatil anlayışınıza yeni bir soluk getirecek butik oteller arasında. Beyaz Yunus Otel, Kızıl Ada Fethiye'de, 7 odalı bir butik otel. Muhteşem manzarası ile dikkat çeken otel, doğanın tüm nimetlerinden yararlanabileceğiniz sayılı lokasyonlardan biri olma özelliğini taşıyor. Datça'nın en gözde lokasyonlarından biri olan Palamütbükü'ndeki Aylin Butik Otel de sakin bir tatil yapmayı tercih edenlerin alternatifleri arasında yer alıyor. Bozcaada'nın, hem konumu ile hem de mimarisi ile dikkat çeken oteli 9 Oda Butik Otel, ada tatilinden hoşlananlar için keyifli bir seçenek sunuyor.

        Diğer Yazılar