Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İş için giyinmek yeterince zor, iş bir de şık ve tarz olup, adeta bir ceo gibi giyinmeye geldiğinde, daha da zor. Bunaltıcı yaz sıcaklarının yaklaştığı günlerde, hem şık hem de profesyonel görüntünüzü korumak ister misiniz? O halde önerilerime kulak verin.

        Bayanlar, düz, dar ve kullanışlı sheath elbiselere yönelin. Yaz aylarında, ofis için biçilmiş kaftan olan bu elbiseler, hayat kurtarıcı parçalar. Hemen hemen her çalışma ortamı için de uygundurlar ve düz bantlı sandaletler ile rahat bir ofis kombini olurken, aynı zamanda kurumsal görüntünüzü de korur.

        İnce ve havadar gömleklerinizle kombinlediğiniz kalem eteklerinizle, stilinizi koruyabilir, “bugün ne giyeceğim?” telaşından kurtulabilirsiniz. Casual pantolonlar son dönem, gardıropların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Dökümlü, hava alan, hafif gömleklerinizle kombinlediğiniz keten pantolonlarla ofis şıklığınıza şıklık katabilirsiniz.

        Beyler, takım elbise ve kravat kullanma zorunluluğunu düşünürsek, kendinden çizgili ya da yaz yarım astarlı olan blazer'ları tercih etmenizi tavsiye ederim. Lacivert ya da siyahın aksine ten gibi açık renkler, bunaltıcı havalar için çok daha uygun olacaktır. Sıcağı kendine çekmeyen bu renkler, serinlik sağlayacaktır.

        Ayrıca, kısa kollu gömlek tercih edersiniz daha ferah bir şekilde çalışmış olursunuz. Bu arada içinize giyeceğiniz atlet, hayat kurtarıcı olabilir. Serin tutacak ve terlemeye engel olacaktır.

        Kıyafetlerinizi seçerken, kumaşlarına dikkat etmelisiniz.

        Pamuk ve keten, nem ve ısı rahat kalmak için en iyi kumaş seçimlerdir. İpek ve polyester gibi malzemeler, yaz aylarında kaçınılması gerekenlerin başında gelmektedir. Ayakkabı seçimleriniz de oldukça önemlidir, çünkü, terli topuklar ve ayak kokusu, sizi rahatsız edecektir.

        Bayanlar, bu ikilemi önlemek için, açık burunlu ayakkabılar tercih etmelidir. Eğer, ayak ofisinizde kurallar varsa;ki bazı ofislerde olabiliyor; o zaman arkası açık olan backless modelleri tercih edebilirsiniz. Ne olursa olsun, kapalı parmaklı ayakkabılardan uzak durmalı ya da koku ve terlemeye tedbiren mutlaka pamuklu çoraplarla giymelisiniz.

        Diğer Yazılar