Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kullanmayı tercih ettiğiniz parfüm veya parfümler, sizi anlatırken, kişiliğinizi ortaya koymaktadır. Bu yüzden, size en uygun parfümü seçerken özenle hareket etmeli, kokunuza karar verirken, ten renginizden, cilt tipinize varan detayları göz önünde bulundurmalısınız.

        Hepimizin bir demirbaş parfümü vardır. Ama bazen değiştirmek veya arada başka kokuları da denemek isteriz. Bugün sizlere, gelmiş geçmiş en iyi ve en trend parfüm önerilerinde bulunacağım. Bu öneriler, hala yeniyıl hediyelerini alamamış olanlar için de birer alternatif olabilir. Chanel’in ikonik parfümlerinden, turunçgil ve odunsu kokusu ile, romantik parfümü Coco Mademoiselle 298 TL. Biber, şeftali, Casablanca zambağı, sandal ağacı notaları ile oryentel bir parfüm Yves Saint Laurent Bell D’Opium 290 TL.

        Mary Kate ve Ashley Olsen’ın clutch şeklinde tasarlanmış, şakayık ve inci çiçeği esanslı Nirvana White ve menekşe, sandal ağacı, vanilya esanslı Nirvana Black parfümleri. Sicilya bergamotu, mandalina yağı ve frenk üzümü likörü notaları ile baş döndürmek isteyenlerin tercihi olacak Armani Sİ 209 TL. Sicilya mandalinası, Calabria bergamotu, mine çiçeği, manolya, Isparta gülü ve portakal çiçeğinin baş döndürücü birleşimi ile Fendi L'acquarossa 275 TL.

        Portakal çiçeği ve tuberoz, iki beyaz çiçeğin şaşırtıcı kontrastını ortaya koyarken, yeşil mandalina notlarını hissedebileceğiniz D&G Intense 319 TL. Kırmızı elma ve yaseminlerle iç içe geçerken, orta notasında şakayık, alt notasında kadife çiçeği bulunan Jo Malone'un Peony&Blush Suede. Kırmızı meyveler ve kokuya adını veren Victoria gülü notalarının bir araya gelmesiyle tazelenme hissi yaratan Victoria Secret parfümü Victoria.

        Arzu, cazibe ve güç kavramlarının tek şişede toplanmış hali, feminen koku D&G The One Desire 319 TL. Portakal ve tiare çiçeklerinin enfes harmanı ile en kışkırtıcı kokulardan biri Roberto Cavalli Just Cavalli 209 TL. Laden, amber, vanilya ve paçuli ile gizemli etkiler bırakacak harika bir koku Hermes L’Ambre des Merveilles 317 TL. İtalyan mandalinası esansı, damascus gülü ve Endonezya paçulisi esansının muhteşem birleşiminin asil kokusu ile Miss Dior Le Parfum 338 TL.

        Pembe biberin baharatlı notaları ile mandalina yağının buluşması olarak nitelendirilebilen, efsanevi parfüm Opium’un yeniden yorumlanması Opium Vapeurs de Parfum 215 TL. Taze, meyvemsi, çiçeksi, odunsu ve oryantal notaların harmanlanmasıyla, çekici ve bir o kadar da elegan Channel Allure. Sofistike, kalıcı ve kadın erkek herkesi cezbeden bir koku, adı gibi saplantı yaratacak bir bir parfüm Calvin Klein Obsession.

        Kendi kurallarını koyan vurdumduymaz kadının çiçeksi, baharatlı parfümü Dior Addict 368 TL.

        Lady Gaga’nın kendi gibi sıradışı parfümü karanlık, şehvet uyandırıcı ve hafif Fame by Lady Gaga 119 TL. Zarif ve şık kadınlara özel, beyaz çiçekler ve bal notaları ile baştan çıkarıcı bir parfüm Elie Saab Le Parfum 269 TL. Bergamot, mandalina, tarçın, zencefil, kakule, siyah ve beyaz biber notaları ile seksi bir parfüm Tom Ford Jasmin Rouge 750 TL.

        Üç uzman burun Olivier Polge, Dominique Ropion ve Anne Flipo tarafından üç yılda 5000 versiyon denemesinden sonra yaratılmış seçkin bir koku Lancome La Vie Est Belle 279 TL. Mandalina, pembe biber, çilek; orta notalarında beyaz zambak, yasemin, sümbültebe notaları ile tazelik veren bir koku Jimmy Choo Flash 259 TL.

        Farklı yönleri ile kendini gösteren kadınların kokusu, Dsquared2'in ilk kadın parfümü olan She Wood 119 TL. Limon, bergamot ve çarkıfelek meyvesiyle bezenmiş, doğal, samimi, modern kadının, duru ve yalın kokusu Agua de Loewe Ella 227 TL. Vanilya, misk, Tonka fasulyesi, pembe biber, armut, greyfurt; orta notalarında şakayık, sardunya, gül notalarıyla Marc Jacobs Lola 263 TL.

        Hollywood'un izlerini taşıyan, mandalina, bergamot, yasemin, ylang ylang, ahududuyu, gardenya, amber, beyaz yosun ve Kabe samanının kışkırtıcı harmanı ile Michael Kors Very Hollywood 270 TL. İtalyan mandalinası, çeşitli tahıl özleri ile badem sütü, kehribar ve odunsu notalarını birleştiren, dinamik, enerjisi yüksek ve bir o kadar da baştan çıkarıcı bir parfüm Cacharel Catch Me 200 TL.

        Turunçgillerin coşkusunu ruhunuzun derinliklerinde hissetmenize olanak sağlayan, çarpıcı kokusu ile farkedilmek isteyenlerin kokusu Paul Smith Optimistic For Her 169 TL. Kamkat, lotus çiçeği, armut, gardenia, şakayık, frangipani çiçeği, misk, sedir, paçuli notaları ile İtalyan şıklığını tüm benliğiyle yansıtan Salvatore Ferragamo Attimo 215 TL.

        Sicilya bergamotu, amber, misk, süsen kökü ve sedir ağacı ile harmanlanmış, ruhunuzun derinliklerine işleyecek Vera Wang Anniversary 275 TL. Meyveli ve çiçekli notaların tatlı kompozisyonundan oluşan, daima göz alıcı olan kadınların kokusu Versace Bright Crystal 237 TL. Portakal çiçeği, mandalina, dolgun pembe üzüm, yasemin, erik, hanımeli, sandal ağacı, zengin vanilyanın ilham veren pudralı dokunuşu ile Juicy Couture Couture Couture 253 TL.

        Dünyanın kalbinin attığı New York şehrinden esinlenerek hazırlanan, eğlenmeyi ve gözleri kendine çevirmeyi bilen kadınlar için harika bir ahenk DKNY Delicious Night 205 TL. Galbanum, melek otu, hint yasemini, fransız nergisi, leylak, Bulgar gülü, sandal ağacı, amber ve zambak özlerini en çekici halleriyle birleştiren La Prairie Life Threads Emerald 255 TL.

        Kendinize yakışan bir parfüm seçerken, kendi ten kokunuzla bütünleşmesine dikkat edin. Parfümünüzü kulak arkası ve nabzının attığı noktalara sürerseniz gün boyu kalıcı bir etki yakalamış olursunuz. Parfümünüz ne kadar güzel olursa olsun, kokusunun daha iyi hissedilmesi için, temiz tene sürmelisiniz.

        Diğer Yazılar