Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bayram yaklaşıyor, kilo alımı kaçınılmaz. Geri vermek için de diyet şart. Az sonra paylaşacağım gıda maddeleri, son dönem diyet listelerinin ve sağlıklı yaşam listelerinin en trend maddelerini oluşturuyor. Uzmanlar, bu maddeleri önerilen şekilde tüketerek, biraz da egzersiz desteği ile fazlalıklarınızdan eziyet çekmeden kurtulabileceğimiz müjdesini veriyor. Bakın listede neler var?

        Elma; hem düşük kalorili bir meyve hem de iyi bir antioksidan. Orta boy bir elmayı doğrayın, içine ½ çay kaşığı yenibahar, ½ çay kaşığı tarçın ekleyin ve mikrodalga fırında 1-1,5 dakika pişirin. Harika bir tatlı elde etmiş olacaksınız. Bifteği olabildiğince organik haliyle tüketmeye çalışın. Bu haliyle bedeniniz için çok daha sağlıklı ve protein alımı için en doğru şekli olacaktır. Özellikle ızgara olarak pişirmelisiniz. Izgara etinizi sebzelerle tüketebilirsiniz.

        Yumurta kalbe zarar vermeyen gıda maddelerinden birisi. Diyet programlarında ise en çok yer verilen maddelerinden biri. İster omlet yapın, ister sadece beyazını kullanın her şekilde yumurta tok tutan bir besin. Lahana çiğ haliyle de keyifle tüketilebilen bir sebze. Çok sağlıklı ve sadece 34 kalori olan, demir ve kalsiyum açısından çok zengin. Çiğ lahanayı, sebze suyu ve portakal dilimleri ile bir araya getirip, doyurucu bir öğün elde edebilirsiniz. Yulaf lif anlamında çok zengin ve tok tutan bir gıda maddesi. Üstelik galeta unu yerine de kullanabilirsiniz. Hindi kıyması ve yulaf bir araya geldiğinde, sağlıklı ve nefis köfteler elde ediyorsunuz.

        Kırmızı mercimek, özellikle karın bölgesindeki yağların oluşumuna neden olan, insülini önleyen bir gıda. Kırmızı ve sarı mercimeği makarna soslarında kullanarak daha sağlıklı beslenebilirsiniz. Kuru üzüm, açlığı engeller ve düşük kalorilidir. Her gün bir bardak kuru üzüm ve ceviz karışımı tüketmeniz, kilo kaybı sağlayacaktır. Karabuğday makarna, makarna alışkanlığından vazgeçmek istemeyen ama kilo kaybetmek isteyenler için birebir. Tok tutuyor ve bilinenin aksine, karbonhidrattan çok protein içeriyor. Acı biber, yedikten sonra vücut 20 dakika boyunca ekstra kalori yakımına neden olan bir besin ve termojenik bir etkiye sahip. Kilo kaybına neden oluyor tabii acıyla aranız iyiyse. Kinoa, son dönemin en popüler ve en trend besin maddelerinden biri. Lif ve protein deposu kinoayı damak zevkinize uygun pek çok şekilde tüketebilirsiniz.

        Diğer Yazılar