Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        LOUIS van Gaal bir gün Barcelona’nın altyapısı La Massia’yı ziyarete gider. A takım için kendisine önerilen genç oyuncuyu izler. Oyuncu yüzde 100’e yakın doğru pas atmışsa da Van Gaal oyuncuyu yanına çağırır ve şunu söyler: “Topu kontrol ettikten sonra pas vermen çok geç. Sen kontrol etmeden, sana gelir gelmez pas verebilirsen, senden topu alan arkadaşın da kontrol etmeden pas verebilirse takım en az 2 saniye kazanır. Böylece avantaj bize geçer. Kontrol etmeden pas vermeyi öğrenmelisin.” O genç oyuncu Xavi’dir ve sonra neler olduğunu biliyoruz.

        ***

        F.Bahçe Yönetimi, devre arası ne yapacak edecek 10 ya da 9.5 numara pozisyonuna bir oyuncu alacak.

        Çünkü; Alper, golcü değil... Markovic, golcü değil.. Volkan Şen, golcü sayılmaz... Nani ise skorer...

        Forvet kanatlarından skorer olan sadece bir oyuncu var. Souza- Topal-Ozan da bayramdan bayrama gol atabilecek isimler. O zaman santrforlar (RvP-Fernandao) dışında golü kim atacak?

        Vitor da tek santrfor tercih ettiğine göre Nani ve santrfor dışında skora katkı yapacak tek isim 10 numara pozisyonundaki oyuncu. Diego pas atarken kıçının üstüne düşüyor. Topu birkaç kez kontrol etmeden pas atamıyor. 180 derece dönmeden iş yapamıyor. Şut atamıyor. Duran top da kullanamıyor.

        Şimdi takımın 10 numarası bu ise; Topal-Souza-Ozan da kontrol etmeden pas atamadığına göre kapalı savunmaları açamazsınız. Çünkü rakibinize göre fazladan 2 saniyeniz olmaz. Dün gördük ki kanatları iyi kapatan rakipler olunca Gönül de Caner de yeterince etkili olamadı. Markovic, 2 kez driplingle içeri girdi ama olmadı. Duran top da zaten kullanılamadığından gol atmak için geriye tek yol bireysel yetenek kalıyor. Şimdilik Nani-RvPFernandao’dan biri yapıyor. Ama bu kısırlıkla Avrupa’da ilerlenemez; ligin 2. yarısındaki dönemde de çok zorlanılır. O yüzden Fenerbahçe’nin üretimini artırması için, yönetim ya bir 10 numara, ya da Sow gibi sol ön forveti almalı. Takım bu ihtiyacı bağırıyor. Gabigol ya da Erik Lima bu işi görebilir. Yahut da RvP’nin Fernandao ile birlikte oynaması çözüm olabilir. Ama yan yana 2 santrfor gibi değil; Fernandao’nun hemen arkasında 9.5 numara pozisyonuna göre oynaması verimli olabilir. Ama gol yememek için hücumdan feragat eden bir hocanız varsa o zaman kısıtlı hücum hattınıza bir kalite daha katılmalı.

        ***

        Dünkü maçtan fazla bahsetmedim sanılmasın. F.Bahçe’nin sorunlarını anlattım. Maç da iyi taktiksel mücadele halinde geçti. Yetenek farkı sonucu belirledi.

        NANİ

        ‘El freni’ deniyor ama topu tutup takımını sete yerleştirebilen tek oyuncu bu. Kalitesiyle de golleri buluyor.

        FERNANDAO

        O da tribe girdiyse vay Fenerbahçe’nin haline! Takım rakip yarı alana yerleşmeden; atak devamlılığı sağlamadan oynadığı hangi maçta kaç top ezdiğinin, kaç topu ayaklarından kaçırdığının; hiçbir akının başlangıcında etkili olamadığının farkında olmaması daha da vahim.

        Diğer Yazılar