Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aziz Yıldırım futboldan anladığını sanıyor ama anlamıyor dediğim için Azizbahçeliler eleştiriyor beni ama gerçek bu. Aziz Bey her yıl, ama her yıl “En iyi kadro bizde” diye diye 2.’liklere abone oldu. ‘Tarihin en başarılı G.Saray Başkanı’ gibi bir sıfatı oldu. F.Bahçe’nin ya iyi kadrosu kötü hocası olur, ya da hocası iyi olur, kadrosu eksik. Bir türlü bu iki unsur atbaşı gitmez. Zaten başarılı hocalar da başarılarına rağmen yollanabilir. Sonra ‘takımı topla Volkan’; ‘kaptanlar göreve’ gibi dönemler başlar. Genel olarak 18 yılda; özelde son 5 yılda işler hep böyle gitti.

        Şimdi geçen sene zaten mantalitesi defansif olan ve soyunma odasını kaybetmiş bir teknik adam olan Vitor ile devam edilme kararı çok tartışmalıydı. Nitekim bu tartışmalı kararın uzun vadeli olmayacağı aşikardı, olmadı da zaten. Sonra sıkışık dönemde ülkenin geçtiği dönem de göz önüne alındığında bu süreçte bulunabilecek bir hoca bulundu. Advocaat, tecrübeli bir isim ama o da tüm Hollandalı hocalar gibi 4-3-3 takıntılı. Hatırlayın, 4-4-2 ile takımını lider yapan Rijkaard, 4-3-3 takıntısı ile takımı da kendini de yakmıştı.

        Neyse. Dick Advocaat da Fener’deki kadro yapısı ile 4-3-3 ile ilk lig maçına çıktı. 3. dakikada Mossoro golü attığında Fener daha rakip alana geçememişti. İşte burada başlıktaki cümleye dönüyorum: Kendini kandırma Aziz Başkan, senin takımının kadrosu iyi değil. “Türkiye’ye yeter de Avrupa’da yetmez” diyenler varsa da onlara da inanma. Avrupa’ya yetmeyen Türkiye’ye de yetmez.

        İşte Avrupa’da biraz eli ayağı düzgün takımlara karşı varlık gösteremeyen Başakşehir, her sene bu Fener’i yeniyor. Türkiye ligi sert ve zor bir lig, taktik yetersizliği kazma ama yürekli oyuncularla kapatma pratikliğinde hocaların ligi. Dünkü gibi sana ön alanda bir pres yapıyorlar topla çıkamıyorsun. Çünkü dönüp oyun kurabilecek bir tane oyuncun yok. Geçen yıl da yoktu ama geçen yıl Gökhan ve Caner ile çıkabiliyordun.

        Ayrıca Alper-Şen-Stoch ve Aatıf 4’lüsünün toplamı 10 golü zor geçer. Oysa geçen yıl bu takımda totalde 12 gol atmış Nani vardı. Ligin 2. yarısında tamamen salan Nani kadar bile gol atabilecek kanat forvetin yokken, kazma Fernandao dünkü gibi oyunu yıktığın anlarda ancak pozisyon bulabilirken, Emenike en iyi sezonunda 12 gol atabilmişken, RvP’nin ne zaman arızaya bağlayacağı belli değilken, orta 3’lünün hiçbiri skorer değilken bu takım özellikle deplasmanda çok zor maç kazanır.

        Yani mesele Dick Advocaat meselesinden önce kadro meselesidir. Fener’e 2 tane skorer isim şarttır. Biri orta alanda oynayacak ve skor üretecek oyuncu olmak durumundadır diğeri de kanatta da oynayabilecek forvet tipidir. Basında ismi geçen Jeremian Lens de skorer bir oyuncu değildir. Oyun kurma işini Salih’e verip onun boşalttığı alana skorer bir orta alan oyuncusu ile mukakkak Sow tipi golcü kanat forveti alınmazsa bu sene de 2.’lik için mücadele verilir.

        ABDULLAH AVCI

        Hocanın hobisi Fener’i yenmek. Tebrik ederim. Şahane yönetti takımını.

        SALİH UÇAN

        Monaco ve G’Hoppers maçlarında maçın yıldızı olan oyuncu, baskı görünce hem kayboldu hem sinirlendi.

        Diğer Yazılar