Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        G.Saray, çok zorlansa da kazanmasını bildi. 3 puan sevindirici olsa da G.Saray'ın oynadığı oyun ve özellikle orta alan ve savunmanın zaafları çok dikkat çekti. Beşiktaş karşılaşmasında da aynı sorunlar yaşanmıştı.

        İki stoper uyumsuz ve çok hata yapıyor. Ujfalusi'nin de sakatlığının ardından mutlaka takviye yapılması gerekiyor. G.Saray son 2 haftada 5 gol yedi. Fatih Terim, Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmayı hedefliyorsa, sağlam bir stoper almak zorunda.

        Bursa, perşembe günü 120 dakikalık Twente maçı oynadı, yorgun olmasına rağmen G.Saray karşısında 90 dakika fizik olarak dişe diş, kora kor mücadele etti. G.Saray fiziksel olarak henüz maratona hazır değil. Çok kontraya yakalandılar. Geriye dönmekte zorlanıyorlar. Bu ileride baş ağrıtır. İkinci yarıda iki ekip de skoru lehine çevirmek için canla başla uğraştı. Her zaman söylediğim gibi futbolda yıldız oyuncuları olan takım kazanır, nitekim de kazandı.

        G.Saray kötü giden bir 60 dakikanın ardından Burak-Amrabat değişiklikleriyle 3 puanı aldı. Yine de işler o kadar iyi gitmiyor. Terim'in bir türlü takımın iskeletini oturtamadığını görüyorum. Bir an önce ideal kadro oluşturulmalı. Çok yetenekli oyuncuları var ama henüz beklenen futbolu oynayamıyorlar.

        Ortadaki problem çözülemedi. Kenar oyuncuları olan Hamit ve Emre Çolak her pozisyonda top almak için Selçuk ve Melo'nun alanına giriyor. 4 oyuncu da orta sahada top almak istiyor. Bir takım bu şekilde futbol oynayamaz. Herkes kendi işine bakmalı. Zaman zaman içeriye kat edebilirsin, ama sürekli bunu tekrar edersen oyun sıkışır. Kalabalık Bursa orta sahası da iyi pres yapınca, oyun bir ara kördüğüme döndü. Melo ve Selçuk da geçen sezonki performansından uzak. İkisi de geçen sezonki seviyelerinin çok gerisinde. Zamanla taşların yerine oturacağını düşünüyorum. Ama bu problemlerin çok çabuk aşılması lazım. Çünkü çok zaman kalmadı.

        En çok gözüme çarpan Hamit'in 90 dakika oyunda kalmasıydı. Hamit eski Hamit değil, temposu yok. Çok büyük beklentinin altında ezildi. Fatih Terim ısrarla oynatıyor ama yedek kulübesinde de forma için bekleyen 4-5 futbolcu var. Kim iyiyse, o oynatılmalı. Burak ve Amrabat'ın mutlaka bu takımın içinde olması lazım. İkisi de takımı rakip kaleye çok çabuk götürebilen bir yapıya sahip. Umut çok fırsatçı, mücadeleci. Ama Elmander beklenenin altında. Dün akşam Umut'un yanında sırıttı. Bence yerine Burak'la başlanmalı.

        Bursa'yı tebrik etmek lazım. Twente maçının hem psikolojik hem de fiziksel yorgunluğuna rağmen büyük bir özveriyle savaştılar. Gerçekten çok iyi takım olmuşlar. Bu sezon çok takımın canını yakarlar.

        Diğer Yazılar